Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' is een tuinplant met opvallende rode bloemen die veranderen naar roze tinten naarmate ze ouder worden. Deze hortensia bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant bereikt een maximale hoogte van ongeveer 1,5 meter en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. 'Leuchtfeuer' kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en is een prachtige toevoeging aan elk tuinontwerp.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je verliest je bladeren in de herfst en bent dus niet groenblijvend. Je behoort tot de categorie tuinplanten en wordt gewaardeerd om je prachtige bloemen. Het is normaal dat je in de winter kaal wordt en in het voorjaar weer blad krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in gematigde en koude klimaten. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen vorst.

  Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels, zoals muren of bomen. Een plek met minstens één vierkante meter ruimte is ideaal voor een gezonde groei.

  De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. De plant kan ook in de volle zon groeien, maar heeft dan meer water nodig en kan gevoeliger zijn voor verbranding. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een schaduwrijke omgeving.

  Tuinplanten zoals deze hebben doorgaans 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de bloemen die hen aantrekken. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar je tuin. De bloemen van deze plant zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' is goed voor de biodiversiteit, omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende kleine diersoorten in de tuin. Het helpt om de diversiteit aan flora en fauna te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden.

  De plant kan beter gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en kan verbranden als deze te veel blootgesteld wordt aan de volle zon. Het is daarom aanbevolen om de plant te beschermen tegen direct zonlicht, vooral tijdens warme zomerdagen. Het beste is om de plant te planten op een locatie waar deze kan profiteren van ochtend- of avondzon en beschutting heeft tegen de middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Ja, de plant heeft dikke bladeren en dichte groei die geluidsgolven kunnen absorberen en dempen. Het kan helpen om geluid van buitenaf te verminderen.

 • Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' dient gesnoeid te worden na de bloei in de zomer tot aan de eerste set gezonde bladeren. Oude en zwakke takken kunnen ook verwijderd worden om de plant gezond te houden. Bescherm de plant in de winter met mulch of bladeren.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om te voorkomen dat de bladeren 's nachts nat blijven. Voorkom dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te zuur is om de bloei te bevorderen. Gebruik een speciale potgrond voor zuurminnende planten voor het beste resultaat.

  Deze plant houdt van een vochtige en goed doorlatende bodem. Het is het beste om de grond zuur te houden met een pH tussen 5,0 en 5,5. Een humusrijke bodem is ook gunstig voor de plant.

  De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de felle middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen. De grond dient vochtig en waterdoorlatend te zijn.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de takken bij elkaar te binden. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Snoei dode takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' heeft behoefte aan jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een speciale zuurminnende plantenmeststof. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen om de plant gezond en bloeiend te houden. Vermijd het gebruik van kalkhoudende meststoffen, omdat deze de zuurgraad van de grond kunnen verhogen en de plant kunnen schaden.

  Gebruik organische mulch, zoals bladeren of compost, om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stam om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' groeit het beste in zure, humusrijke grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan ervoor zorgen dat de bloemen van kleur veranderen. Het is dus belangrijk om de zuurgraad van de bodem goed in de gaten te houden voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op luizen, spint en schimmels. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en regelmatig te bemesten, zodat deze sterk en weerbaar blijft tegen ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of roofmijten.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' is een tuinplant met opvallende rode bloemen die veranderen naar roze tinten naarmate ze ouder worden. Deze hortensia bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant bereikt een maximale hoogte van ongeveer 1,5 meter en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. 'Leuchtfeuer' kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en is een prachtige toevoeging aan elk tuinontwerp.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.