Hydrangea macrophylla 'Mar?chal Foch'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Maréchal Foch' er en smuk og kompakt hortensia med store kugleformede blomster, der skifter farve afhængigt af jordens surhedsgrad, fra rosa til blå. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og har en iøjnefaldende udstråling i haven. 'Maréchal Foch' trives bedst i fugtig og veldrænet jord og kan vokse både i fuld sol og i halvskygge. Det er en vinterhårdfør og nem at vedligeholde plante, der tilføjer en smule farve og elegance til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hydrangea macrophylla 'Mar?chal Foch' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sit løv om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Det er vigtigt at dække planten til med f.eks. et lag muld under meget streng frost.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Mar?chal Foch' er let at passe. Denne haveplante kræver lidt pleje og trives godt i de fleste jordtyper og lysforhold. Regelmæssig vanding og beskæring fremmer plantens blomstring og vækst.

  Hydrangea macrophylla 'Maréchal Foch' har brug for ca. 1,5 til 2 meter plads til at vokse ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkeligt med lys og luft omkring planten. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten under kontrol.

  Ja, planten vokser godt i skygge og kan endda præstere bedre end i direkte sollys. Det er vigtigt, at jorden er godt fugtig, og at planten får regelmæssigt vand. Giv planten regelmæssigt gødning i vækstsæsonen for de bedste resultater.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i sommermånederne. Det er vigtigt, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt, om jorden føles tør, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det kan være et dejligt supplement til en have, der sigter mod at tiltrække bestøvere.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Maréchal Foch' er godt for biodiversiteten. Blomsterne tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til sundheden i lokale økosystemer. Derudover giver planten ly til små dyr og insekter.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare cirka 3 måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol, så længe den får tilstrækkelig med vand, og jorden forbliver godt fugtig. Det er dog vigtigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol for at forhindre forbrænding. Med den rette pleje kan denne plante vokse godt på solrige steder i haven.

  Nej, blomsterne og bladene på Hydrangea macrophylla 'Maréchal Foch' er ikke spiselige. At indtage dele af denne plante kan føre til maveproblemer eller forgiftning. Det frarådes derfor kraftigt at spise denne plante.

  Hydrangea macrophylla 'Mar?chal Foch' har store blade og tætte blomsterskærme, der kan absorbere lyd. Det er et godt valg for at reducere støjgener i haven. Denne plante kan hjælpe med at skabe en rolig og behagelig atmosfære.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret, når frosten er ovre. Fjern døde grene og klip gamle blomsterhoveder væk for at stimulere væksten. Klip planten til ca. 20-30 cm over jorden for at bevare formen og størrelsen.

  Denne plante trives i fugtig jord, så giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodæd. Giv helst vand ved plantens fod for at forhindre svampesygdomme.

  Planten trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld og har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral og placér planten et sted med halvskygge. Tilføj lejlighedsvis lidt gødning for at fremme væksten.

  Denne plante foretrækker fugtig, veldrænet jord med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Undgå for surt eller for tung lerjord til denne plante.

  Denne plante trives bedst på et sted, hvor den får halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for tør. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse i form af muld eller et beskyttende klæde for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten rammer, så den er stærkere og bedre rustet til vinteren. Under kraftig frost kan det hjælpe at dække planten med et ekstra lag muld eller blade.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær de visne blomster om foråret og giv planten organisk gødning for en sund vækst. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol og frost om vinteren.

  For at sikre en god vækst og blomstring af denne haveplante anbefales det at tilføje organisk gødning eller speciel gødning til blomstrende planter om foråret. Følg altid instruktionerne på emballagen og undgå overgødskning for at undgå skade på planten. Regelmæssig gødskning vil sikre sunde og smukke blomster i løbet af vækstsæsonen.

  Mulch er en god måde at holde jorden omkring planten fugtig og undertrykke ukrudtets vækst. Det kan påføres om foråret og forbedrer jordens tilstand. Træflis, kompost eller blade kan bruges som mulch.

  Denne plante kræver en sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 5,5 for optimal vækst. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt foretage justeringer, såsom tilsætning af sure gødninger. Husk, at en for høj pH-værdi kan føre til problemer med plantens optagelse af næringsstoffer.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr i haveplanter er ved regelmæssigt at inspicere dem og fjerne angrebne blade eller skud direkte. Brugen af naturlige fjender, såsom mariehøns eller snyltehvepse, kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr på en miljøvenlig måde. Endelig kan biologiske bekæmpelsesmidler også bruges til at håndtere skadedyr uden at skade planten.

 • Beskrivelse

  De Hydrangea macrophylla 'Maréchal Foch' er en smuk og kompakt hortensia med store kugleformede blomster, der skifter farve afhængigt af jordens surhedsgrad, fra rosa til blå. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og har en iøjnefaldende udstråling i haven. 'Maréchal Foch' trives bedst i fugtig og veldrænet jord og kan vokse både i fuld sol og i halvskygge. Det er en vinterhårdfør og nem at vedligeholde plante, der tilføjer en smule farve og elegance til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.