Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' is een bladverliezende hortensia met grote, opvallende bolvormige bloemen die verkleuren van roze tot blauw afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant heeft glanzend groen blad en kan uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. 'Mariesii Perfecta' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze hortensia is een populaire keuze voor tuinen en kan ook goed groeien in potten en containers. Het is een mooie toevoeging aan borders, heggen en als accentplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer op met nieuw blad. Het is daarom een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Een beschutte plek in de tuin kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te planten waar hij voldoende licht krijgt.

  De Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta'.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hij gedijt het beste in halfschaduw of schaduwrijke plekken en kan ook goed groeien onder bomen of naast gebouwen. Zorg ervoor dat hij voldoende vochtig gehouden wordt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is meestal voldoende om de plant gemiddeld één keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de grote bloemen die nectar en stuifmeel bevatten. Deze plant trekt bestuivers aan door zijn aantrekkelijke bloemen en geur. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor de biodiversiteit.

  Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook biedt de plant beschutting en voedsel aan kleine dieren. Het is daarom zeker een goede aanvulling voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan beter gedijen in gedeeltelijke schaduw in plaats van de volle zon. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen de hete middagzon.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' zijn niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan maagklachten en misselijkheid veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' staat bekend om de grote bladeren en dichte groeiwijze die geluid kunnen absorberen en zo zorgen voor een geluidsdempend effect in de tuin.

 • De Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' kun je het beste snoeien aan het einde van de winter of het begin van de lente. Knip de oude bloemen weg tot vlak boven een paar nieuwe knoppen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te vormen. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten om de gezondheid van de plant te behouden.

  Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale pH. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor voldoende vochtige en humusrijke grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en bemest de plant in het voorjaar en zomer voor optimale groei. Zorg voor een goede drainage in de grond en bescherm de plant tegen felle middagzon.

  De Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' heeft behoefte aan een voedingsrijke bodem om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen zoals compost of koemestkorrels toe te voegen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan die ongeveer 5-10 centimeter dik is rond de plant, maar laat ruimte bij de stam om verstikking te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' gedijt het best in een zure bodem met een pH tussen 5,0 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf. Dit bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Bij de bestrijding van ongedierte op deze tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten ingezet worden. Daarnaast kan regelmatig inspectie en handmatige verwijdering van ongedierte helpen om plagen onder controle te houden. Het gebruik van insecticiden wordt afgeraden, aangezien dit schadelijk kan zijn voor nuttige insecten en het milieu.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' is een bladverliezende hortensia met grote, opvallende bolvormige bloemen die verkleuren van roze tot blauw afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant heeft glanzend groen blad en kan uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. 'Mariesii Perfecta' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze hortensia is een populaire keuze voor tuinen en kan ook goed groeien in potten en containers. Het is een mooie toevoeging aan borders, heggen en als accentplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.