Hydrangea macrophylla 'Pink Dream'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' is een prachtige hortensia variëteit met grote, bolvormige bloemen die een opvallende roze kleur hebben. De plant kan uitgroeien tot een middelgrote struik en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen van de 'Pink Dream' hebben een subtiele geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze hortensia gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Met zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren is de Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' een echte blikvanger in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant is een bladverliezende struik.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Plant de Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de hydrangea macrophylla 'Pink Dream' is een makkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Daarnaast is het raadzaam om de plant eens per jaar te bemesten.

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan vertakken en bloeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht in de buurt staan, zodat de Hydrangea voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig is en dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt. Over het algemeen gedijt deze plant goed in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen.

  Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant gemiddeld 2-3 keer per week water. Zorg er wel voor dat de plant geen last krijgt van wateroverlast.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' trekt vlinders en bijen aan doordat de bloemen veel nectar bevatten. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloeiperiode kan tot wel 2-3 maanden duren.

  Ja, hydrangea macrophylla houdt van een plekje in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft en bescherm de plant tegen felle middagzon in de zomermaanden.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten. Het is beter om de plant enkel te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' is niet bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn mooie bloemen. Andere planten kunnen meer geschikt zijn voor geluidsdemping in de tuin.

 • De plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar, net voor de knoppen beginnen uit te lopen. Verwijder oude bloemen en takken die elkaar kruisen om de plant gezond te houden. Snoei tot net boven een paar knoppen voor nieuwe groei.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven, zodat de bladeren de kans krijgen om op te drogen voordat de nacht valt.

  Gebruik kwalitatieve potgrond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Voeg eventueel extra compost toe voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem moet vochtig en goed doorlatend zijn. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en voedzaam karakter. Vermijd natte grond en kies een plek in de halfschaduw.

  Deze plant doet het goed op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig en voedzaam is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om 'Pink Dream' te beschermen tegen de winter, is het raadzaam om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels warm te houden. Daarnaast kan een beschermende doek of jutezak over de plant worden geplaatst tijdens strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt.

  De tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en snoei hem na de bloei, indien nodig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Geef de plant niet te veel mest, dit kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het wordt aanbevolen om de bodem van de plant te bedekken met een laag mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Mulch moet elk jaar worden vernieuwd om de plant te helpen bij het behouden van vocht en voedingstoffen.

  Tuinplanten zoals deze verlangen een neutrale tot zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Een te hoge pH kan de groei en kleur van de plant negatief beïnvloeden.

  Bij het bestrijden van ongedierte op Tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een gezonde groeiomgeving. Bij een plaag kan met natuurlijke methoden zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of biologische bestrijdingsmiddelen geprobeerd worden om het probleem op te lossen. Als de plaag hardnekkig is, kan ook gekozen worden voor chemische bestrijdingsmiddelen, maar dit dient met zorg en volgens de instructies te gebeuren om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' is een prachtige hortensia variëteit met grote, bolvormige bloemen die een opvallende roze kleur hebben. De plant kan uitgroeien tot een middelgrote struik en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen van de 'Pink Dream' hebben een subtiele geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze hortensia gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Met zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren is de Hydrangea macrophylla 'Pink Dream' een echte blikvanger in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.