Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Tricolor' is een prachtige en opvallende hortensia variëteit met kleurrijke bloemen. De bloemen hebben een bijzondere combinatie van roze, blauwe en witte tinten, wat zorgt voor een opvallend contrast. Het is een compacte struik die goed gedijt in de halfschaduw en zure grond. De 'Tricolor' variant behoort tot de Lacecap groep, wat betekent dat de bloemen platte schermen vormen met kleine fertiele bloemen in het midden en grotere steriele bloemen aan de randen. Deze hortensia is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt veel vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is daarom een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg voor een beschutte plek in de tuin om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een beschutte plek te zetten. Het is ook aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter aan ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en volledig tot zijn recht kan komen in de tuin. Plant de hydrangea op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt en voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' groeit het beste in de halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Kies daarom een locatie met wat beschutting tegen fel zonlicht.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke inhoud en opvallende kleuren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken. De bloemen bevatten echter geen nectar, dus de plant is niet de meest geschikte keuze voor insecten die op zoek zijn naar voedsel.

  Ja, deze plant trekt diverse insecten aan, waaronder bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor afwisseling in kleuren en vormen, wat de diversiteit van plantensoorten in de tuin vergroot. Het is daarom een goede toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan tot wel 2 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Ze heeft wel wat bescherming nodig tegen de middagzon op warme zomerdagen. Zorg voor voldoende water en voeding om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' heeft grote bladeren en dichte groei die geluid enigszins kan dempen. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping in vergelijking met andere plantensoorten. Het zou meer helpen om geluid te absorberen dan volledig te blokkeren.

 • Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' kan het beste gesnoeid worden na de bloei in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen terug tot net boven een naar buiten gericht oog. Vermijd het terugsnoeien van te veel takken, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Geef voldoende water aan de plant, vooral tijdens droge periodes, zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in een plas water staat, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water aan de plant in de vroege ochtend of late namiddag.

  Kies een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal en licht zuur is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde voor een gezonde groei. Vermijd te zure of te basische grond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en goed doorlatend. Vermijd fel zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aanbrengen. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen wind en strenge vorst. Als de plant in een pot staat, kan je overwegen om de pot naar binnen te verplaatsen of te omwikkelen met noppenfolie.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Ook is het belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien om de gezondheid en vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een plek met voldoende licht.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat om de plant van alle benodigde voedingsstoffen te voorzien. Gebruik een meststof speciaal ontworpen voor bloeiende planten om de bloemenpracht te optimaliseren.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een organische mulch zoals boomschors of compost rond de basis van de plant. Breng de mulch aan in een laag van ongeveer 5-10 cm en vermijd om het direct tegen de stam te leggen.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor' gedijt het best in zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan de kleur van de bloemen beïnvloeden. Om de juiste zuurgraad te behouden, kan extra tuinturf aan de grond worden toegevoegd.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de "Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Tricolor'", kan je natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neemolie gebruiken. Ook kan je planten regelmatig inspecteren op tekenen van plagen en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het schoonhouden van de omgeving en het niet te dicht op elkaar planten van gewassen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Tricolor' is een prachtige en opvallende hortensia variëteit met kleurrijke bloemen. De bloemen hebben een bijzondere combinatie van roze, blauwe en witte tinten, wat zorgt voor een opvallend contrast. Het is een compacte struik die goed gedijt in de halfschaduw en zure grond. De 'Tricolor' variant behoort tot de Lacecap groep, wat betekent dat de bloemen platte schermen vormen met kleine fertiele bloemen in het midden en grotere steriele bloemen aan de randen. Deze hortensia is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt veel vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.