Hydrangea macrophylla 'Veitchii'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Hydrangea macrophylla 'Veitchii' er en smuk hortensia med store, kugleformede blomsterskærme og glinsende, mørkegrønne blade. Blomsterne kan skifte farve afhængigt af jordens surhedsgrad, fra lyserød til blå. Denne hortensia trives bedst på et sted med let skygge og veldrænet jord. 'Veitchii' kan blive op til 1,5 meter høj og bred og er et iøjnefaldende tilføjelse til haven eller bedet. Planten har brug for regelmæssig vanding og bør bedst beskæres om foråret og efteråret for at bevare formen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Bladene forbliver grønne hele året og falder ikke af om vinteren. Det er en ideel haveplante for at have farve i haven året rundt.

  Planten er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. For de bedste resultater bør planten plantes på et beskyttet sted.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt lys. Beskær planten om foråret for at fremme blomstringen.

  Hydrangea macrophylla 'Veitchii' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og forhindringer, så planten kan sprede sig optimalt. Tag hensyn til denne plantes maksimale størrelse for at give tilstrækkelig plads til en sund vækst.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Veitchii' trives godt i skyggen. Planten kan faktisk trives bedre i skyggen end i direkte sollys. Sørg for, at jorden forbliver fugtig for optimal vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især på varme dage. Det anbefales at holde jorden jævnt fugtig, så giv planten vand flere gange om ugen. Det er vigtigt at undgå, at jorden bliver helt tør.

  Ja, planten er attraktive for bier og sommerfugle på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er et godt valg for haver for at tiltrække disse insekter.

  Hydrangea macrophylla 'Veitchii' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter med dens nektarrige blomster. Derudover tilbyder bladmassen ly for små dyr. Planten kan være et værdifuldt supplement i en have for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare op til 3 måneder. Det er et smukt tilføjelse til haven i løbet af sommermånederne.

  Hydrangea macrophylla 'Veitchii' kan godt lide fuld sol og trives bedst i solen til halvskygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men pas på, at der ikke opstår vandoverskud.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan endda være giftig for mennesker og dyr. At indtage planten kan føre til kvalme, opkastning og andre sundhedsproblemer. Det anbefales derfor kraftigt ikke at spise denne plante.

  Ja, planten har store blade, der kan absorbere lyd. Plantens tætte vækst kan dæmpe lyde. Planten kan fungere som en god naturlig lydisolering i haven.

 • Hydrangea macrophylla 'Veitchii' bør beskæres tilbage efter blomstringen. Fjern kun de gamle blomster og grene for at bevare plantens form og sundhed. Det er vigtigt at undgå at beskære for dybt, da det kan påvirke blomstringen året efter.

  Hydrangea macrophylla 'Veitchii' skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens fod for at undgå skimmel.

  For denne plante er det vigtigt at bruge pottemuld, der forbliver godt fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og er let sur. Generelt trives denne plante godt i et let fugtigt miljø med god dræning.

  Jorden skal være fugtig og godt drænet og helst let sur til neutral. Tilføj organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer for at sikre en sund vækst af planten.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind. Undgå for meget sol, især om eftermiddagen.

  For vinterbeskyttelse af denne haveplante anbefales det at dække jorden omkring planten med et lag muld, såsom blade eller halm. Derudover kan et beskyttende lag af kompost eller tørv omkring planten hjælpe med at beskytte rødderne mod frost. Det er også vigtigt at give planten rigeligt med vand inden frostperioden begynder, så planten har tilstrækkeligt med væske til at klare vinteren.

  Planten skal have regelmæssig vandforsyning, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og gød planten om foråret for optimal vækst. Sørg for et beskyttet sted med halvskygge for de bedste resultater.

  Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt med universel gødning til blomstrende planter. Dette bør helst gøres om foråret og sommeren. Vær opmærksom på, at gødningen ikke kommer direkte på bladene for at undgå forbrænding.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde rødderne fugtige og kølige. Mulch hjælper også med at undertrykke ukrudt og forhindrer jorden i at tørre ud. Sørg for, at mulchlaget er 5-10 cm tykt og forny det årligt for det bedste resultat.

  Hydrangea macrophylla 'Veitchii' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv eller en speciel jordforbedrer til surtelskende planter. En for høj pH-værdi kan føre til klorose og en nedsat vækst af planten.

  Du kan tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af insekter og deres æg. Hvis der alligevel opstår skadedyr, kan du overveje at bruge naturlige fjender som marihøns. Du kan også bruge organiske bekæmpelsesmidler som neemolie.

 • Beskrivelse

  Den Hydrangea macrophylla 'Veitchii' er en smuk hortensia med store, kugleformede blomsterskærme og glinsende, mørkegrønne blade. Blomsterne kan skifte farve afhængigt af jordens surhedsgrad, fra lyserød til blå. Denne hortensia trives bedst på et sted med let skygge og veldrænet jord. 'Veitchii' kan blive op til 1,5 meter høj og bred og er et iøjnefaldende tilføjelse til haven eller bedet. Planten har brug for regelmæssig vanding og bør bedst beskæres om foråret og efteråret for at bevare formen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.