Hydrangea paniculata 'Grandiflora'

Hydrangea paniculata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is een grootbloemige hortensia met grote, kegelvormige bloemtrossen in de zomer en herfst. De bloemen zijn eerst lichtgroen, verkleuren dan naar wit en kunnen uiteindelijk roze worden. Deze plant bereikt een hoogte van ongeveer 2-3 meter en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed winterhard is en weinig verzorging nodig heeft. De bloemen zijn ook geschikt om te drogen en te gebruiken in droogboeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Hydrangea paniculata 'Grandiflora'" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die in de lente weer nieuwe bladeren krijgt. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant extra te beschermen.

  Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatige snoei en voldoende water zijn belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Deze tuinplant kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en standplaatsen.

  . Voor de Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is het aan te raden om een ruimte te voorzien van ongeveer 1,5 tot 2 meter breed en hoog. Het is een plant die graag wat ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien tussen andere planten om een optimale groei en bloei te stimuleren.

  Ja, Hydrangea paniculata 'Grandiflora' groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in gedeeltelijke schaduw dan in volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft en bescherm hem tegen felle middagzon.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te verzadigen met water om wortelrot te voorkomen. Water geven bij de wortelzone en vermijd bladnat.

  Ja, de Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. De bloemen trekken deze insecten aan door hun geur en kleur. Tuinplanten die vlinder- en bijenlokkend zijn, dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is goed voor de biodiversiteit omdat deze plant insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant beschutting voor kleine dieren en draagt bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven tot wel 6 weken lang mooi in bloei staan.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen direct zonlicht. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om delen van deze plant te eten. Het is het beste om deze plant enkel voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Hydrangea paniculata 'Grandiflora' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn grote bloemen.

 • Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar te snoeien. Verwijder de dode bloemhoofden en snoei takken die te lang zijn geworden tot vlak boven de nieuwe groei. Hierdoor blijft de plant gezond en zal hij mooie bloemen produceren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, maar niet doorweekt is. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Voeg in het voorjaar wat meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  Hydrangea paniculata 'Grandiflora' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en bij voorkeur humusrijk zijn. Een zure bodem zorgt voor de ontwikkeling van blauwe bloemen, terwijl een alkalische bodem roze bloemen produceert.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral in droge wintermaanden. Eventuele bescherming met een jute zak of tuinvlies kan ook helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan in de lente gesnoeid worden om de vorm te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en zorg voor een goede drainage van de grond. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij bemesting in het voorjaar en in de zomermaanden voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei in plaats van bloemen.

  Mulchen met een laag organisch materiaal rond de basis van de plant zal helpen om vocht vast te houden en de grond koel te houden. Dit beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt geplaatst om rotten te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met zure meststoffen.

  en kan last hebben van bladluizen, spintmijten en slakken. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten, of biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte en preventieve maatregelen te nemen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is een grootbloemige hortensia met grote, kegelvormige bloemtrossen in de zomer en herfst. De bloemen zijn eerst lichtgroen, verkleuren dan naar wit en kunnen uiteindelijk roze worden. Deze plant bereikt een hoogte van ongeveer 2-3 meter en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed winterhard is en weinig verzorging nodig heeft. De bloemen zijn ook geschikt om te drogen en te gebruiken in droogboeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.