Hydrangea serrata 'Grayswood'

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Hydrangea serrata 'Grayswood' er en kompakt busk med smukke lacecap blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne kan variere i farve fra lyserød til blå, afhængigt af jordens surhedsgrad. Bladene er mørkegrønne og læderagtige i tekstur. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og i halvskygge. 'Grayswood' er et attraktivt tilskud til enhver have og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hydrangea serrata 'Grayswood' er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om sommeren og tidlig efterår.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Det anbefales at dække planten med et lag muld eller blade.

  Ja, Hydrangea serrata 'Grayswood' er generelt let at passe. Sørg for tilstrækkeligt med vand og let gødning, og planten vil trives godt. Beskær om nødvendigt om foråret for en kompakt vækst.

  Hydrangea serrata 'Grayswood' har brug for cirka 1,5 meters plads for at vokse og blomstre optimalt. Plant busken et sted, hvor den får tilstrækkeligt lys og luft, og tag hensyn til plantens bredde ved at bestemme afstanden til andre planter.

  Ja, haveplanter som jeg trives godt i skyggen. Jeg trives godt i et miljø med lidt mindre sollys og kan trives godt under træer eller ved siden af bygninger. Sørg dog for, at jorden er frugtbar og godt drænet.

  Hortensia serrata 'Grayswood' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder masser af nektar. Det kan helt sikkert hjælpe med at tiltrække disse nyttige bestøvere til din have.

  Hydrangea serrata 'Grayswood' er et smukt tilføjelse til haven og tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne. Det giver mad og skjulesteder for forskellige insekter og små dyr, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er derfor et godt valg for at fremme biodiversitet i haven.

  Planten blomstrer fra juni til august, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol, men det er vigtigt at give den tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det anbefales at give planten vand om morgenen eller aftenen for at undgå forbrænding af bladene.

  Nej, Hydrangea serrata 'Grayswood' er ikke spiselig. Denne plante bruges primært til dekorative formål i haven og er giftig, hvis den indtages. Det frarådes derfor at spise denne plante.

  Ja, planten har tætte blade og tykke stængler, der kan absorbere og dæmpe lyd. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstring, i perioden fra september til november. Fjern gamle blomster og tynd eventuelt busken ud. Forsøg at undgå at beskære planten for meget, da dette kan mindske blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at rødderne står i vand for at undgå rådne rødder.

  Denne plante har brug for humusrig og veldrænet pottemuld for at trives optimalt. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. En pH-værdi på 5 til 6 er ideel for denne haveplante.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der er fugtig og rig på humus. Sørg for, at jorden har en neutral pH-balancen for at give de bedste vækstbetingelser. Undgå tør eller sandet jord, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Hydrangea serrata 'Grayswood' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er godt fugtig og godt drænet. Beskyt planten mod kraftig vind og skarpt sollys.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved for eksempel at lægge en mulchlag omkring rødderne. Det kan også hjælpe at dække planten til med for eksempel havefiber eller jute. Derudover er det vigtigt ikke at beskære planten under frostperioder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og grene om foråret for en sund vækst. Brug organisk gødning om foråret og sommeren for optimale resultater.

  Denne plante har brug for en frugtbar og veldrænet jord. Gød planten om foråret med organisk gødning eller en speciel gødning til blomstrende planter. Overgødning kan resultere i for meget bladevækst i stedet for blomster.

  Det anbefales at mulche denne plante med organisk materiale som blade eller kompost. Dette hjælper med at holde jorden fugtig og bevare næringsstofferne. Sørg for, at muldlaget ikke ligger mod plantens stamme for at undgå rådne.

  Hydrangea serrata 'Grayswood' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,5. Dette hjælper planten med at vokse og blomstre optimalt. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  Til bekæmpelse af skadedyr i haveplanter kan der anvendes forskellige metoder, såsom brug af naturlige fjender, neemolie eller en urteinfusion. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle hurtigt. Derudover er det godt at holde planten sund ved regelmæssigt at give vand og bruge gødning.

 • Beskrivelse

  Den Hydrangea serrata 'Grayswood' er en kompakt busk med smukke lacecap blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne kan variere i farve fra lyserød til blå, afhængigt af jordens surhedsgrad. Bladene er mørkegrønne og læderagtige i tekstur. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og i halvskygge. 'Grayswood' er et attraktivt tilskud til enhver have og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.