Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze'

Hypericum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' is een compacte struik met glanzende groene bladeren. In de zomer bloeit de plant met opvallende, goudgele bloemen die een warme uitstraling geven aan de tuin. Na de bloei verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en is winterhard. 'Autumn Blaze' gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Zolang de plant voldoende water, zonlicht en voedingsstoffen krijgt, zal hij gezond en gelukkig groeien.

  Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de watergeefbeurten door. Het is belangrijk om de wortels gelijkmatig vochtig te houden om de plant gezond te houden.

  Jazeker, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin waardoor verschillende diersoorten worden aangetrokken. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is dus geen probleem om de plant in de volle zon te plaatsen.

  Nee, de Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is het beste om deze plant niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en twijgen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of op het balkon. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om ieder voorjaar de dode takken en bloemen weg te knippen. Snoei de plant lichtjes om een compacte vorm te behouden en stimuleer de groei van nieuwe bloemen. Vermijd intensief snoeien in de winter, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmel te voorkomen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond, rijk aan voedingsstoffen. Kies een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  Deze tuinplant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een laag mulch aanbrengen rond de basis. Ook kan je de plant afdekken met tuinvlies of jute bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Snoei in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten zich moeten worden bemest met een evenwichtige meststof in het voorjaar voordat de groei begint. Gebruik geen meststoffen met te veel stikstof om de gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen op de verpakking van de meststof te volgen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei van de plant. Overmatig zure of alkalische grond kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei.

  De plant kan gevoelig zijn voor luizen, trips en spint. Om deze plagen te bestrijden, kunnen insecticiden of neemolie worden gebruikt. Regelmatig controleren op tekenen van ongedierte helpt bij het voorkomen van ernstige plagen.

 • Omschrijving

  De Hypericum x inodorum 'Autumn Blaze' is een compacte struik met glanzende groene bladeren. In de zomer bloeit de plant met opvallende, goudgele bloemen die een warme uitstraling geven aan de tuin. Na de bloei verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en is winterhard. 'Autumn Blaze' gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.