Hypericum calycinum

Hypericum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hypericum calycinum is een kleine, groenblijvende bodembedekker met glanzende, ovale bladeren. De plant produceert heldergele, bloemrijke bloemen die bloeien in de zomermaanden. Het staat bekend om zijn vermogen om droge, schaduwrijke plekken in de tuin te bedekken en te verfraaien. Het is winterhard en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor tuinbeplanting. Hypericum calycinum trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie groene uitstraling in de tuin, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze voor tuinbezitters die op zoek zijn naar wintergroene planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij langdurige vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladeren of stro tijdens koudere periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke bodembedekker die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weersomstandigheden. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers of voor tuinen die weinig onderhoud vereisen.

  Deze plant heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te zetten, zodat het voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omstandigheden. Het is een ideale keuze voor tuinen met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan de plant vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, deze plant is bijenlokkend en trekt ook vlinders aan met zijn bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht voor bestuivers. Het kan helpen om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit, omdat hij bijen aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen en voedsel voor verschillende soorten insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin zal de biodiversiteit helpen bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook droge grond. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is aan te raden om de plant in de ochtend- of avondzon te plaatsen voor optimale groei.

  "Hypericum calycinum" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen en groenblijvende bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  "Hypericum calycinum" heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een bodembedekkende plant die wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen. Het heeft geen bekende geluidsdempende eigenschappen.

 • U kunt deze plant na de bloei snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor de beste resultaten.

  Water geven aan deze plant kan het beste gebeuren wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan.

  Potgrond voor Tuinplanten is geschikt voor de Hypericum calycinum. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Hypericum calycinum gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor neutrale tot zure bodems. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. De plant doet het goed in zowel zandige als kleiachtige bodems.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Bescherm de plant in de winter met een dikke laag mulch of bladeren rond de wortels. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd overtollig vocht. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor organische meststoffen die in het voorjaar en de zomer worden gegeven. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten, maar overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aanbevolen om mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulch een laag van ongeveer 5 tot 10 centimeter dik vormt.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Het planten in te zure of te basische grond kan leiden tot groeiproblemen en een verminderde bloei.

  Het kan voorkomen dat bladluizen en spintmijten zich vestigen op de Tuinplanten. Om deze ongedierte te bestrijden, kun je insecticiden gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor tuinplanten. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking zorgvuldig op te volgen om zowel de plant als het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  Hypericum calycinum is een kleine, groenblijvende bodembedekker met glanzende, ovale bladeren. De plant produceert heldergele, bloemrijke bloemen die bloeien in de zomermaanden. Het staat bekend om zijn vermogen om droge, schaduwrijke plekken in de tuin te bedekken en te verfraaien. Het is winterhard en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor tuinbeplanting. Hypericum calycinum trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.