Hypericum x inodorum

Hypericum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hypericum x inodorum is een populaire tuinplant die bekend staat om zijn felgele bloemen en groenblijvende bladeren. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. Hypericum x inodorum kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter en bloeit van de vroege zomer tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke noot in de tuin. Deze plant vereist niet veel onderhoud en is een mooie toevoeging aan borders, perken of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Hypericum x inodorum is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de winter en kan tijdens deze periode kaal worden. Het is daarom geen wintergroene plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze plant kan dus overleven in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist minimaal snoeiwerk. Het heeft weinig last van ziektes en plagen en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en voeding geven in het groeiseizoen.

  Hypericum x inodorum heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 60 tot 90 cm tussen elke plant, zodat ze voldoende licht en luchtcirculatie krijgen. Houd er rekening mee dat deze planten kunnen groeien tot ongeveer 60 cm hoog en breed.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw, maar zal het beste presteren op een plek met gedeeltelijke zon. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatig water te geven. De plant kan ook goed gedijen op plekken met wat meer schaduw.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun nectarrijke bloemen. Het is een plant die bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers.

  Tuinplanten zoals deze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met hun bloemen en nectar. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te hebben in de tuin om de diversiteit van dieren te ondersteunen. Zorg voor een gevarieerde tuin met planten die op verschillende tijdstippen bloeien voor een optimale ondersteuning van de biodiversiteit.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en kan zelfs bloeien in fel zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme dagen. Een zonnige standplaats wordt aanbevolen voor deze tuinplant.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten waarvan de eetbaarheid niet bekend is.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Je kunt de plant het beste in het voorjaar snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de plant tot de gewenste hoogte. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een goede mix van organische materialen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van potgrond speciaal voor tuinplanten zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort.

  Hypericum x inodorum gedijt het best op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen de vorst door mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint en bedek de plant indien nodig met een doek of jutezak. Verwijder eventuele bescherming in het voorjaar nadat alle vorstgevaar voorbij is.

  De plant bloeit het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig onkruid en mulch rond de plant.

  De Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om mulch rond de voet van deze plant toe te voegen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors als mulch. Vernieuw de mulchlaag indien nodig om de plant gezond te houden.

  Hypericum x inodorum geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Hypericum x inodorum kan gevoelig zijn voor bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen planten regelmatig worden besproeid met een milieuvriendelijke zeepoplossing.

 • Omschrijving

  Hypericum x inodorum is een populaire tuinplant die bekend staat om zijn felgele bloemen en groenblijvende bladeren. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. Hypericum x inodorum kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter en bloeit van de vroege zomer tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke noot in de tuin. Deze plant vereist niet veel onderhoud en is een mooie toevoeging aan borders, perken of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.