Hypericum x inodorum 'Elstead'

Hypericum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hypericum x inodorum 'Elstead' is een halfwintergroene struik met frisgroene bladeren en opvallende gele bloemen. De bloeiperiode van Hypericum x inodorum 'Elstead' is van juni tot september en de bloemen trekken bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en wordt vaak gebruikt als borderplant of als solitaire struik in de tuin. Hypericum x inodorum 'Elstead' staat bekend om zijn overvloedige bloei en is een mooie aanvulling op een bloeiende tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst verkleuren en uiteindelijk afvallen, om in het voorjaar weer opnieuw te groeien. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is een populaire en sterke tuinplant.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Regelmatig snoeien en wat extra water tijdens droge periodes is voldoende.

  Hypericum x inodorum 'Elstead' heeft ongeveer een ruimte nodig van 60 tot 80 centimeter in de breedte en 60 tot 80 centimeter in de hoogte. Het is een compact groeiende plant die goed gedijt in borders, perken en bloembakken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten voor een gezonde groei.

  Tuinplanten die van nature in de schaduw groeien, groeien het beste op die plaats en kunnen goed gedijen zonder direct zonlicht. Sommige planten kunnen echter zowel in de schaduw als in de zon groeien, zolang ze voldoende water en voedingsstoffen krijgen. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant te controleren voordat je hem in de schaduw plant.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is raadzaam om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een geschikte keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken. De bloemen van deze plant worden graag bezocht door verschillende soorten bestuivers.

  Ja, de Hypericum x inodorum 'Elstead' trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen en zorgt zo voor biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het is dus zeker een positieve bijdrage aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei duurt ongeveer 4 maanden. Het is een populaire tuinplant vanwege de lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer deze in de volle zon staat. Over het algemeen gedijt deze plant goed in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het onveilig kan zijn voor menselijke consumptie. Het is beter om de plant te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking door zijn bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode takken en knip de uitgebloeide bloemen weg om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep, aangezien de plant op oud hout bloeit.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat worden van de bladeren.

  De plant heeft voedzame, goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware kleigrond, omdat de wortels dan kunnen verstikken.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor de groei van deze plant.

  Deze tuinplant doet het goed op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben vaak winterbescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met stro of bladeren, of door een beschermende doek over de plant te leggen. Zorg ervoor dat de wortels van de plant ook beschermd zijn tegen kou en vorst.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek en heeft matig water nodig. Voor een goede groei kun je de plant jaarlijks snoeien in het voorjaar. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten voor een goede groei en bloei. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassing.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden in de grond en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 wordt als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig is.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op plagen zoals bladluizen, spint en trips. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Ook het regelmatig schoonmaken van de omgeving van de plant kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hypericum x inodorum 'Elstead' is een halfwintergroene struik met frisgroene bladeren en opvallende gele bloemen. De bloeiperiode van Hypericum x inodorum 'Elstead' is van juni tot september en de bloemen trekken bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en wordt vaak gebruikt als borderplant of als solitaire struik in de tuin. Hypericum x inodorum 'Elstead' staat bekend om zijn overvloedige bloei en is een mooie aanvulling op een bloeiende tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.