Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' is een groenblijvende heester met glanzende, ovale bladeren die lijken op die van de camelia plant. De plant is compact en groeit langzaam, waardoor het een goede keuze is voor kleine tuinen of als haag. In de herfst en winter draagt de 'Camelliifolia' rode bessen die vogels aantrekken en zorgen voor kleur in de tuin. De plant houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw en groeit het beste in goed doorlatende grond. Met zijn decoratieve bladeren en bessen is de Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt het voor interesse gedurende alle seizoenen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn winterhardheid.

  Ja, de Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' is een makkelijke plant in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en jaarlijks te snoeien.

  Deze plant heeft veel ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Het wordt aanbevolen om minstens 1 tot 1,5 meter tussen elke plant aan te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' gedijt goed in de schaduw. Het is een geliefde plant voor schaduwrijke tuinen en groeit ook goed onder bomen. Zorg voor voldoende vochtige grond en de plant zal gedijen in de schaduw.

  De Tuinplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  Ja, de plant is vlinder-en bijenlokkend vanwege de bloemen die het produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. De plant kan bijdragen aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' draagt bij aan biodiversiteit door zijn bloemen en bessen die insecten en vogels aantrekken. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten in de tuin. Het creëert een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende organismen.

  De plant bloeit in mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn dichte bladerdek. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant zo nodig om een compacte vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste voor de plant.

  Deze plant heeft graag voedzame potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in vochthoudende, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te compact is, zodat de wortels goed kunnen groeien en water kan worden opgenomen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te mulchen om de kwaliteit van de bodem te behouden.

  De plant prefereert een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te droog. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tijdens de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Je kunt de plant afdekken met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met een universele meststof. Gebruik geen te sterke meststoffen om verbranding van de wortels te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot een verzwakking van de plant.

  Mulch is een goede manier om de wortels van Tuinplanten te beschermen tegen kou en uitdroging. Het houdt ook onkruid tegen en voegt voeding toe aan de grond. Het is aan te raden om mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De plant prefereert een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en geen water vasthoudt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem verhogen indien nodig.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook regelmatig inspecteren op eventueel ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen. Tot slot kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrine, gebruikt worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' is een groenblijvende heester met glanzende, ovale bladeren die lijken op die van de camelia plant. De plant is compact en groeit langzaam, waardoor het een goede keuze is voor kleine tuinen of als haag. In de herfst en winter draagt de 'Camelliifolia' rode bessen die vogels aantrekken en zorgen voor kleur in de tuin. De plant houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw en groeit het beste in goed doorlatende grond. Met zijn decoratieve bladeren en bessen is de Ilex x altaclerensis 'Camelliifolia' een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt het voor interesse gedurende alle seizoenen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.