Ilex x altaclerensis 'Golden King'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex x altaclerensis 'Golden King' is een hulstplant met glanzende, groenblijvende bladeren die een goudgele rand hebben. Deze cultivar kan uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 2 meter hoog en breed. In de herfst en winter draagt de plant rode bessen die vogels aantrekken. 'Golden King' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is winterhard. Het is een aantrekkelijke aanvulling op de tuin vanwege de opvallende bladkleur en de decoratieve bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt ervoor dat de plant ook in de winter groen blijft en kleur toevoegt aan de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Zorg voor een beschutte plek en mulch de wortels om ze extra te beschermen.

  Ja, de Ilex x altaclerensis 'Golden King' is gemakkelijk in onderhoud. Het is een winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft en goed groeit in diverse bodemsoorten. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de plant zijn mooie vorm behoudt.

  "Ilex x altaclerensis 'Golden King' heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij voldoende ruimte krijgt om uit te groeien. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant."

  "Ilex x altaclerensis 'Golden King' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bessen produceren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor optimale groei."

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water indien nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen gietbeurten door.

  De 'Golden King' is geen plant die vlinders en bijen aantrekt. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn opvallende bladeren en bessen. Het is echter wel een mooie toevoeging voor in de tuin.

  "Ilex x altaclerensis 'Golden King' draagt bij aan de biodiversiteit door zijn groenblijvende bladeren en rode bessen die vogels aantrekken. De plant biedt schuil- en nestgelegenheid voor verschillende dieren. Door zijn veelzijdigheid en winterhardheid is hij een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit."

  De plant bloeit in mei en juni en de bloei kan enkele weken duren.

  De Ilex x altaclerensis 'Golden King' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt daarom sterk afgeraden om delen van de plant te consumeren. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant.

  Ja, de Ilex x altaclerensis 'Golden King' heeft dichte bladeren en kan als een geluidsdempende plant fungeren in de tuin. Deze eigenschap zorgt ervoor dat geluiden worden geabsorbeerd en verminderd. Het kan een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden en het creëren van een rustige omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode takken en dun de plant indien nodig uit om de vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  De Tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een organische potgrond is vaak een goede keuze voor deze tuinplant.

  De Tuinplanten Ilex x altaclerensis 'Golden King' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. De bodem mag neutraal tot licht zuur zijn en moet voldoende voedingsstoffen bevatten voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van wateroverlast.

  De plant heeft een standplaats in de halfschaduw tot volle zon nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kun je mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Ook kun je een beschermende hoes gebruiken om de plant te bedekken tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen extreme temperaturen om de gezondheid ervan te behouden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken. Geef de plant een keer per jaar meststoffen om de groei te bevorderen.

  De Ilex x altaclerensis 'Golden King' heeft behoefte aan een algemene meststof voor tuinplanten die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten om de groei en bloei te stimuleren. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de aanbevolen dosering in de gaten.

  Mulch de plant elk voorjaar met een laag organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Ilex x altaclerensis 'Golden King' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de bodem pH kan bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep of het plaatsen van roofdieren zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen effectief zijn. Daarnaast kunnen ook insecticiden op basis van pyrethrinen of neemolie gebruikt worden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  Ilex x altaclerensis 'Golden King' is een hulstplant met glanzende, groenblijvende bladeren die een goudgele rand hebben. Deze cultivar kan uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 2 meter hoog en breed. In de herfst en winter draagt de plant rode bessen die vogels aantrekken. 'Golden King' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is winterhard. Het is een aantrekkelijke aanvulling op de tuin vanwege de opvallende bladkleur en de decoratieve bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.