Ilex aquifolium 'Longifolia Argentea'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium 'Longifolia Argentea' er en langsomt voksende stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade og en markant sølvfarvet kant. Bladene er aflange og har skarpe pigge langs kanterne. Denne stedsegrønne busk kan vokse sig til omkring 2 meter høj. Om vinteren producerer planten lyse røde bær, som er en smuk tilføjelse til haven. 'Longifolia Argentea' trives bedst på et beskyttet sted i delvis skygge til skygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Denne egenskab gør den ideel til haver og bede, hvor der ønskes lidt grønt hele året rundt.

  Planten er hårdfør ned til ca. -15 grader celsius. Det er klogt at beskytte planten mod streng frost med fx fiberdug eller blade. Om foråret vil planten skyde igen og komme sig.

  Denne plante er generelt nem at passe og kræver ikke særlig meget pleje. Regelmæssig vanding og beskæring er nok til at holde den sund. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne.

  Planten har brug for plads til deres langstrakte og glinsende blade for at kunne udfolde sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Afhængigt af plantens størrelse anbefales det at have cirka 1 til 2 meter plads fri.

  Ja, Ilex aquifolium 'Longifolia Argentea' trives godt i skyggen. Denne plante trives godt på et sted med lidt sollys og kan godt vokse i de skyggefulde dele af haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkelige næringsstoffer.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at give planten vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at undgå, at jorden udtørrer.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier takket være de nektarrige blomster, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer bær, der tiltrækker fugle og giver ly til små dyr. Derudover bidrager planten til mangfoldigheden af planter i haver, hvilket er gavnligt for insekter og andre små dyr.

  Planten blomstrer i maj og juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol, men kan også vokse i delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder, især hvis den står i fuld sol. Planten trives også godt i veldrænet jord.

  Nej, bladene og bærrene fra Ilex aquifolium 'Longifolia Argentea' er giftige at indtage. Det frarådes at spise denne plante. Det er vigtigt at holde planten uden for børns og kæledyrs rækkevidde.

  Ja, Ilex aquifolium 'Longifolia Argentea' har egenskaben til at dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger med sine blade og grene. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i din have eller miljø. Det er derfor et godt valg, hvis du leder efter en plante med lyddæmpende egenskaber.

 • 'Holly Longifolia Argentea' bør beskæres bedst om foråret inden den nye vækst begynder. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene og beskær busken til den ønskede form. Sørg for ikke at beskære busken for kraftigt for at fremme blomstring og bærproduktion.

  Vand planten regelmæssigt, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke udtørrer. Vand helst om morgenen for at forhindre fordampning.

  For denne haveplante er det vigtigt at bruge en pottemuld, der er gennemtrængelig for fugt. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og er let sur. Undgå for tunge jordtyper, der kan hæmme vandafledningen.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord, der er let fugtig og har en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur og at der er tilstrækkeligt med organisk materiale til stede. En humusrig jord vil fremme væksten og blomstringen af planten.

  Denne plante trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod skarp sol og hård vind.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod hård frost om vinteren ved f.eks. at påføre muld omkring rødderne og dække planten med en fleecejakke. Sørg også for, at planten står på et beskyttet sted og ikke udsættes for hård vind. Det er en god idé at regelmæssigt kontrollere planten i løbet af vintermånederne for at undgå eventuelle skader.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Beskær planten om nødvendigt om foråret for at bevare formen og fremme væksten. Giv planten en god dosis gødning hver forår for at forblive sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en generel gødning til haveplanter, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Vær forsigtig med ikke at give for meget gødning, da det kan skade planten.

  Mulch er gavnligt for denne haveplante, fordi det hjælper med at bevare fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som træflis eller blade som mulch. Påfør et lag mulch omkring planten, men sørg for, at stammen ikke er dækket for at undgå råd.

  En neutral til let sur jord er ideel til denne planteart. pH-værdien foretrækkes at holdes omkring 6-7. En veldrænet jord med tilstrækkelig fugtighed er også vigtig for en sund vækst.

  For at forhindre skadedyr i denne plante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere blade og stængler for eventuelle insekter. Det kan hjælpe at regelmæssigt sprøjte planten med en mild sæbeopløsning for at skræmme insekter væk. Derudover kan naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns, være nyttige i bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Ilex aquifolium 'Longifolia Argentea' er en langsomt voksende stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade og en markant sølvfarvet kant. Bladene er aflange og har skarpe pigge langs kanterne. Denne stedsegrønne busk kan vokse sig til omkring 2 meter høj. Om vinteren producerer planten lyse røde bær, som er en smuk tilføjelse til haven. 'Longifolia Argentea' trives bedst på et beskyttet sted i delvis skygge til skygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.