Ilex aquifolium 'Pyramidalis'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium 'Pyramidalis' er en holly sort med en markant pyramidformet vækst. Bladene er skinnende grønne, læderagtige og har pigede kanter. Denne plante kan vokse sig til en mellemstor til stor busk eller lille træ. Om efteråret producerer 'Pyramidalis' røde bær, som er populære hos fugle. Det er en stedsegrøn plante, som trives godt både i sol og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten beholder sine blade året rundt. Den er altså stedsegrøn.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt i perioder med hård frost. Vinterbeskyttelse kan være nødvendig for at beskytte planten mod frostskader.

  Ja, denne plante er nem at passe og kræver lidt pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i de fleste haver. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Denne plante har brug for et rum på cirka 100 cm bredt og 400 cm højt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Tag hensyn til andre planter og objekter i nærheden, der måske kan hindre plantens vækst.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en stedsegrøn busk, der trives selv i de mest skyggefulde haver. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Denne plante har brug for gennemsnitlige mængder vand og skal vandes regelmæssigt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af miljøforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, og undgå at rødderne står i vand for at forhindre rådne rødder.

  "Ilex aquifolium 'Pyramidalis' tiltrækker ikke sommerfugle og bier på grund af manglen på blomster på denne plante. Det er primært en dekorativt stedsegrøn busk, der primært bruges på grund af dens slående form og skinnende blade."

  Ja, Ilex aquifolium 'Pyramidalis' er godt for biodiversiteten, da den tiltrækker fugle med sine bær og tilbyder et skjulested til små dyr. Derudover kan den bidrage til diversiteten af plantearterne i haven.

  Planten blomstrer i maj og juni, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Denne plante kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig, især i varmt vejr. Sørg for tilstrækkelig dræning for at forhindre rådne rødder.

  Nej, bærrene fra denne plante er giftige for mennesker og kan forårsage alvorlige mavesmerter og andre symptomer, hvis de indtages. Det frarådes stærkt at spise denne plante.

  Ja, denne plante har tætte blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt. Det kan hjælpe med at reducere lyde i det miljø, hvor planten vokser.

 • Du kan beskære denne plante om foråret for at bevare formen og fremme ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene, og beskær om nødvendigt let for at bevare den ønskede form. Sørg for at bruge en skarp beskæringssaks for at undgå skader.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rodene står i våd jord. Giv helst vand til planten nedefra for at undgå rådning af bladene.

  For optimal vækst af denne plante er det vigtigt at bruge pottemuld. Pottemuld sikrer god dræning og næringsstoffer, som planten har brug for til en sund vækst. Det anbefales at skifte pottemulden regelmæssigt for at forsyne planten med friske næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en normal til fugtig jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for tung eller for tør. Sørg for, at jordens pH-værdi er neutral til let sur for optimal vækst.

  Planten trives bedst på et sted, der får fuld sol til delvis skygge. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Denne plante kan vokse godt i både sur og neutral jord.

  Planten har brug for ekstra beskyttelse i vintermånederne, især under streng frost. For at beskytte planten kan mulch eller et beskyttelsesdække bruges. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodod.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde, beskadigede eller uønskede grene. Giv planten regelmæssig vand, især i tørre perioder.

  Planten har brug for regelmæssig gødning med organisk gødning om foråret og sommeren. Brug en generel gødning til haveplanter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til bladforbrænding og skade på planten.

  Mulch er vigtig for haveplanter, da det holder jorden fugtig og forhindrer ukrudtsvækst. Det anbefales at bruge organisk materiale som kompost som mulch. Sørg for, at muldlaget ikke berører plantens stamme direkte.

  De haveplanter vokser bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og eventuelt rette den med kalk eller svovl efter behov. En god balance i jordens pH vil fremme plantens sundhed og vækst.

  Forebyg skadedyr ved regelmæssigt at inspicere planten for symptomer. Brug om nødvendigt forebyggende biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Hold også plantens omgivelser rene og ryddelige for at afskrække skadedyr.

 • Beskrivelse

  Ilex aquifolium 'Pyramidalis' er en holly sort med en markant pyramidformet vækst. Bladene er skinnende grønne, læderagtige og har pigede kanter. Denne plante kan vokse sig til en mellemstor til stor busk eller lille træ. Om efteråret producerer 'Pyramidalis' røde bær, som er populære hos fugle. Det er en stedsegrøn plante, som trives godt både i sol og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.