Ilex aquifolium Siberia

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium Siberia is een hulstsoort die opvalt door zijn glanzende, donkergroene bladeren en rode bessen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een kleine boom of grote struik. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Ilex aquifolium Siberia is een uitstekende plant voor het creëren van een haag of als solitaire blikvanger in de tuin. De rode bessen van deze plant zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin in de herfst en winter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ilex aquifolium Siberia is groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een geschikte plant voor in de tuin in ons klimaat. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ilex aquifolium Siberia is een gemakkelijk te onderhouden plant. Deze tuinplant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in verschillende soorten bodem en lichtomstandigheden. Het regelmatig water geven en snoeien zal helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen, dus het is aanbevolen om hem voldoende ruimte te geven in de tuin. Houd rekening met de volgroeide grootte van de plant bij het planten, zodat hij genoeg ruimte heeft om gezond te blijven en zijn volledige potentieel te bereiken. Overbevolking kan leiden tot belemmerde groei en gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in moeilijkere groeiomstandigheden. Het is een winterharde plant die zich goed aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Dit kan meestal neerkomen op eens per week water geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in uw tuin.

  Ja, Ilex aquifolium Siberia is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn bessen en schuilplaatsen biedt voor kleine dieren. Daarnaast zorgen de bloemen voor bestuiving door insecten.

  De plant bloeit in mei en juni en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, Ilex aquifolium Siberia kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige standplaats. Het is een winterharde tuinplant die prima bestand is tegen de directe zonnestralen. Het is wel belangrijk om bij extreme hitte voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om deze plant niet te consumeren. Het wordt aanbevolen om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant.

  Ja, de Ilex aquifolium Siberia heeft de eigenschap geluidsdempend te zijn en kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Het dichte bladerdek absorbeert geluidstrillingen en zorgt voor een rustige omgeving in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor het aanplanten langs een drukke weg of in een lawaaierige buurt.

 • De "Ilex aquifolium Siberia" dient gesnoeid te worden in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei tot vlak boven een zijtak of knop voor een mooiere groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten "Ilex aquifolium Siberia" gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond vochtig, maar niet drassig te houden. Bij het verpotten kan het gebruik van speciale zuurminnende potgrond gunstig zijn voor de groei en bloei van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale zuurgraad heeft. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is.

  Deze plant prefereert een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Vermijd direct zonlicht en harde wind.

  Om deze plant te beschermen tijdens de winter, kun je een mulchlaag van bladeren of stro rond de wortels aanbrengen. Dit helpt de wortels te isoleren en te beschermen tegen vorstschade. Daarnaast is het raadzaam om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of jutezak om de bladeren te beschermen tegen extreme kou.

  De plant vereist een regelmatige snoeibeurt voor vormbehoud en om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Een mulchlaag kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  De Ilex aquifolium Siberia heeft baat bij een regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen. Het is aan te raden om te kiezen voor een speciale bemesting voor hulstachtigen.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant om de gezondheid en groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het regelmatig testen van de bodem is aan te raden om de juiste zuurgraad te behouden voor een optimale groei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, spint en schimmels. Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden is door natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aan te trekken. Het is ook mogelijk om de plant preventief te behandelen met een biologisch bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  Ilex aquifolium Siberia is een hulstsoort die opvalt door zijn glanzende, donkergroene bladeren en rode bessen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een kleine boom of grote struik. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Ilex aquifolium Siberia is een uitstekende plant voor het creëren van een haag of als solitaire blikvanger in de tuin. De rode bessen van deze plant zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin in de herfst en winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.