Ilex crenata

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex crenata, ook wel Japanse hulst genoemd, is een groenblijvende struik met kleine, glanzende blaadjes die lijken op die van buxus. De plant groeit compact en heeft een dichte vertakking, waardoor het een populaire keuze is voor hagen en vormsnoei. Ilex crenata bloeit in het voorjaar met onopvallende witte bloemetjes, gevolgd door zwarte bessen in de herfst die vogels aantrekken. De plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is winterhard, waardoor hij goed bestand is tegen de koude temperaturen. Ilex crenata is gemakkelijk te onderhouden en te snoeien, waardoor het een veelzijdige en aantrekkelijke toevoeging is aan tuinen en landschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Het is een ideale keuze voor tuinen waar groenblijvende planten gewenst zijn.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek.

  Ilex crenata planten zijn over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en voeding nodig, maar verder vereisen ze weinig speciale zorg. Ze zijn ook winterhard en hebben weinig last van ziektes.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen zonder belemmerd te worden door andere planten. Het is aan te raden om ongeveer 1 tot 1,5 meter afstand te houden tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, lucht en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in de volle schaduw. Het is een populaire keuze voor schaduwrijke tuinen vanwege zijn tolerantie voor weinig licht. Het houdt van vochtige grond en zal goed gedijen in schaduwrijke gebieden.

  Tuinplanten zoals de Ilex crenata hebben gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes uit te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Pas de frequentie aan afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond.

  Ilex crenata is een bladverliezende plant die bijen en vlinders aantrekt vanwege de bloemen en nectar die ze produceren. Planten zoals deze die bloemen en nectar produceren, zijn ideaal voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Deze planten zorgen voor een gezonde en evenwichtige ecologische omgeving.

  Ja, Ilex crenata is een goede plant voor biodiversiteit omdat het bessen produceert die vogels aantrekken en er insecten op afkomen. De plant biedt ook beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het helpt zo de diversiteit aan planten en dieren te bevorderen.

  De plant bloeit in mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke en veelzijdige plant die goed gedijt in verschillende omgevingen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en huisdieren. Het wordt afgeraden om ze te consumeren.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren die kunnen helpen om geluid te dempen. Het kan een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het best worden gedaan in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en vorm de plant indien nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond voor deze tuinplant. Kies een potgrond die speciaal geschikt is voor buxusachtigen. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  De plant gedijt het best in vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem neutraal tot licht zuur is. De plant kan zich aanpassen aan verschillende bodemsoorten, maar vermijd te natte grond.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende en vochtige grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van een laag mulch of fleece. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van kunstmest in de winter om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant jaarlijks om de vorm te behouden en bemest deze in het voorjaar met organische meststoffen. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht en bescherm deze tegen harde wind.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om ze in het voorjaar te bemesten met een organische meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulch is nuttig voor tuinplanten omdat het de grond helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de grondtemperatuur helpen reguleren en voedingsstoffen toevoegen aan de bodem. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kun je regelmatig de plant inspecteren op eventueel ongedierte en deze handmatig verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende water en zonlicht.

 • Omschrijving

  Ilex crenata, ook wel Japanse hulst genoemd, is een groenblijvende struik met kleine, glanzende blaadjes die lijken op die van buxus. De plant groeit compact en heeft een dichte vertakking, waardoor het een populaire keuze is voor hagen en vormsnoei. Ilex crenata bloeit in het voorjaar met onopvallende witte bloemetjes, gevolgd door zwarte bessen in de herfst die vogels aantrekken. De plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is winterhard, waardoor hij goed bestand is tegen de koude temperaturen. Ilex crenata is gemakkelijk te onderhouden en te snoeien, waardoor het een veelzijdige en aantrekkelijke toevoeging is aan tuinen en landschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.