Itea virginica

Itea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Itea virginica, ook wel bekend als de Virginia suikerstruik, is een meerjarige struik die inheems is in Noord-Amerika. Deze plant heeft ovale groene bladeren en produceert pluimen van witte bloemen in de zomer die een lichte zoete geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er rode zaaddozen die een decoratief element toevoegen aan de struik. Itea virginica gedijt goed in vochtige, zure grond en kan worden gebruikt als sierstruik in tuinen en landschappen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om deze plant te beschermen bij temperaturen onder de -15 graden Celsius. De plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  Itea virginica is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. Het snoeien van deze plant is niet vaak nodig.

  Itea virginica heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten zodat ze zich goed kunnen verspreiden en niet overvol raken. Het is aan te raden om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin te planten.

  Ja, Tuinplanten zoals Itea virginica kunnen goed groeien in de schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt om goed te gedijen. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig water te geven om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals Itea virginica hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij er sprake is van extreme hitte. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is handig om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, "Itea virginica" trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor schaduw en beschutting voor kleine dieren. Het bladafval van de plant kan de bodem verrijken en de groei van andere planten bevorderen.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Betreffende de grondsoort, heeft de plant een voorkeur voor vochtige en goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege de aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Itea virginica heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij de dichte bladeren en stelen van de plant. Het kan helpen om storende geluiden te verminderen in de tuin.

 • Itea virginica moet in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en knip oud hout weg om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant genoeg energie overhoudt om te bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de tuinplant Itea virginica is het belangrijk om gebruik te maken van vochtige en goed doorlatende potgrond. Deze grond moet rijk zijn aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde hebben om de plant optimaal te laten groeien en bloeien. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water toe te voegen.

  Itea virginica groeit het best in vochtige, zure, goed doorlatende grond. De bodemkwaliteit moet voedzaam en humusrijk zijn voor optimale groei. Zorg voor een goede afwatering om wateroverlast te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Vermijd te natte of te droge grond.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het belangrijk om de basis van de plant te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast kan een beschermende laag van stro of jute worden aangebracht over de takken. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant houdt van een vochtige bodem en moet regelmatig worden bewaterd. Snoei dode takken in het voorjaar en bemest de plant in het voorjaar met organische mest. De plant kan worden vermeerderd door het nemen van stekken in de zomer.

  Tuinplanten hebben over het algemeen baat bij een bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof met een gelijke verhouding stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor Tuinplanten zoals deze. Het zorgt voor behoud van vocht en helpt bij het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De plant gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende vochtig blijft. Toevoeging van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad van de bodem.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte bij Tuinplanten te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het verwijderen van aangetaste bladeren en het besproeien met een insecticide. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en snel actie te ondernemen om schade te voorkomen. Overleg met een specialist voor de beste aanpak.

 • Omschrijving

  Itea virginica, ook wel bekend als de Virginia suikerstruik, is een meerjarige struik die inheems is in Noord-Amerika. Deze plant heeft ovale groene bladeren en produceert pluimen van witte bloemen in de zomer die een lichte zoete geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er rode zaaddozen die een decoratief element toevoegen aan de struik. Itea virginica gedijt goed in vochtige, zure grond en kan worden gebruikt als sierstruik in tuinen en landschappen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.