Jasminum beesianum

Jasminum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Jasminum beesianum is een klimplant met prachtige, geurige bloemen die lijken op sterretjes. De bloemen hebben een mooie roze tot rode kleur en bloeien in de zomermaanden. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend. Jasminum beesianum is winterhard en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant trekt veel bijen en vlinders aan en is daarom een populaire keuze voor in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Hij behoudt zijn bladeren het hele jaar door, wat zorgt voor een constante groene uitstraling in de tuin.

  Jasminum beesianum is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen tegen de kou. Jasminum beesianum kan het beste in de volle grond geplant worden op een beschutte plek.

  Jasminum beesianum is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt. Het is bestand tegen droge grond en heeft niet veel verzorging nodig. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om uit te kunnen groeien tot zijn maximale hoogte en breedte. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Houd rekening met de groeisnelheid en vorm van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende licht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die meer biodiversiteit en kleur willen aantrekken.

  Tuinplanten kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben, zodat er voldoende voedsel en schuilplaatsen zijn voor verschillende dieren. Zorg voor een gevarieerde beplanting om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april, mei en juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en droge grond. Over het algemeen is deze plant goed bestand tegen de zon.

  Nee, de plant Jasminum beesianum is niet eetbaar. Het is een sierplant die behoort tot de Tuinplanten. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, de Jasminum beesianum plant heeft dichte bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en dempen. Het kan daarom een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gedaan worden na de bloei in de zomer. Verwijder dood hout en snoei lange scheuten terug tot ongeveer de helft van hun lengte. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te ver terug wordt gesnoeid, omdat dit de bloei kan verminderen.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef vooral in de zomerperiode voldoende water.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is een winterharde plant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Deze plant is niet winterhard en heeft bescherming nodig tijdens de koudere maanden. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Ook is het belangrijk om de wortels te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch te gebruiken.

  Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de plant in vorm te houden en stimuleer nieuwe groei. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een langzaamwerkende meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Breng de meststof in het voorjaar aan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor deze plant. Het is aan te raden om de mulchlaag elk voorjaar te vernieuwen om de plant gezond te houden. Let op dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om een optimale groei en gezondheid van de plant te garanderen. Het toevoegen van organische materialen kan helpen de pH-waarde te verlagen indien nodig.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op aanwezigheid van ongedierte, vooral bladluizen en spintmijten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Indien nodig kunnen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, maar dit dient met mate en voorzichtigheid te gebeuren.

 • Omschrijving

  Jasminum beesianum is een klimplant met prachtige, geurige bloemen die lijken op sterretjes. De bloemen hebben een mooie roze tot rode kleur en bloeien in de zomermaanden. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend. Jasminum beesianum is winterhard en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant trekt veel bijen en vlinders aan en is daarom een populaire keuze voor in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.