Jasminum polyanthum

Jasminum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Jasminum polyanthum, også kendt som rosenjasmin, er en klatrende plante med smukke duftende blomster. Planten har mørkegrønne blade og producerer rigeligt med små hvide blomster med en lyserød nuance om foråret og sommeren. Jasminum polyanthum trives bedst på en solrig placering med god dræning i jorden. Det er en vinterhårdfør plante, der klarer sig godt i vores klima. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle og giver en dejlig duft i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, jeg er stedsegrøn. Jeg bevarer mine blade hele året, så min have altid har lidt farve, selv om vinteren. Mine blade er skinnende og ovale.

  Jasminum polyanthum er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost i kolde vintre. I vores klima kan planten overleve udendørs med den rette pleje.

  Ja, denne plante er generelt ret let at vedligeholde. Det eneste du skal gøre er at give den regelmæssigt vand og gøde planten 1-2 gange om året. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Jasminum polyanthum har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og forhindringer, så rødderne kan udvikle sig optimalt. Find et sted, hvor planten får tilstrækkeligt lys og luft til at vokse optimalt.

  Ja, denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Den vil ikke trives godt i skyggen og vil sandsynligvis blomstre mindre. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Om vinteren kan vandingen reduceres.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens duft og nektarrige blomster. Det er derfor et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække en mangfoldighed af bestøvere.

  Ja, blomsterne på denne plante tiltrækker bestøvere som sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan fugle bruge planten som skjulested. Generelt betragtes denne plante som et positivt bidrag til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne februar til april. Blomstringsperioden varer typisk i et par uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse og blomstre. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. At indtage dele af denne plante kan være skadeligt for helbredet. Det anbefales kun at spise planter, der er kendt for at være spiselige.

  Ja, planten har evnen til at absorbere lyd og dermed dæmpe lyden i det miljø, hvor de er plantet. Dette skyldes plantens blade og tætte løv. Det er dog vigtigt at huske, at plantens lyddæmpende egenskaber er begrænsede og ikke kan sammenlignes med specifikke lydisolerende materialer.

 • Planten skal beskæres efter blomstring for at holde størrelsen under kontrol og fremme blomstringen. Fjern gamle og døde grene og beskær grene, der vokser forkert. Beskær ikke for drastisk, men bevar en naturlig form.

  Planten skal have regelmæssigt vand, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Det er vigtigt, at jorden ikke tørrer ud, men heller ikke bliver for våd. Det anbefales at give planten vand ved rødderne og ikke på bladene.

  Have brug for jorden til potteplanten Jasminum polyanthum, der er rig på humus og har god vandgennemtrænning. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke oversvømme den. En pottemuld specielt til blomstrende planter er et godt valg.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan hæmme plantens vækst. Berig jorden om nødvendigt med kompost eller organisk gødning.

  Planten trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at planten beskyttes mod hård vind. Jorden skal være veldrænet og frugtbar.

  Som haveplante har denne plante brug for beskyttelse mod frost i vintermånederne. Ved at dække planten med blade, halm eller speciel vinterbeskyttelse kan planten beskyttes mod kulde. Sørg også for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og regn.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Den trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Årlig beskæring hjælper med at holde planten sund.

  Haveplanter har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen, helst med en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Giv gødningen om foråret og om sommeren i henhold til anvisningerne på emballagen. For meget gødning kan medføre forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden, du bruger.

  Mulch er gavnligt for haveplanter, fordi det regulerer jordfugtigheden, undertrykker ukrudtsvækst og forbedrer jordstrukturen. Det kan påføres omkring plantens base, men ikke direkte mod stænglerne eller stammerne. Brug organisk materiale som kompost, træbark eller flis som mulch.

  Planten trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 anbefales for optimal vækst. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse bruges. Regelmæssig kontrol af skadedyr og manuel fjernelse af skadedyr kan også hjælpe med at holde planten sund. Brug af kemiske bekæmpelsesmidler kan undgås ved at inspicere planten regelmæssigt og træffe forebyggende foranstaltninger.

 • Beskrivelse

  Jasminum polyanthum, også kendt som rosenjasmin, er en klatrende plante med smukke duftende blomster. Planten har mørkegrønne blade og producerer rigeligt med små hvide blomster med en lyserød nuance om foråret og sommeren. Jasminum polyanthum trives bedst på en solrig placering med god dræning i jorden. Det er en vinterhårdfør plante, der klarer sig godt i vores klima. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle og giver en dejlig duft i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.