Juglans nigra

Juglans

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juglans nigra, ook wel bekend als de zwarte walnootboom, is een grote loofboom die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. De boom kan wel 30 meter hoog worden en heeft een brede kroon. De bladeren zijn geveerd en donkergroen van kleur. De zwarte walnootboom produceert eetbare noten in harde, geribbelde doppen en staat bekend om zijn sterke hout dat wordt gebruikt voor meubels en vloeren. Het is een waardevolle boom voor de natuur en tuinen vanwege zijn schoonheid en nuttige eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Juglans nigra is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Juglans nigra heeft relatief weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien en voldoende water geven in drogere periodes is belangrijk. Het is een sterke en langlevende boom die weinig problemen ondervindt met ziektes of plagen.

  De zwarte walnootboom heeft veel ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om minstens 10 meter afstand te houden van gebouwen en andere bomen. Daarnaast kan de boom tot wel 20 meter hoog worden.

  Deze plant groeit het beste in volle zon tot halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Het zal echter langzamer groeien en minder vruchten produceren zonder voldoende zonlicht. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven en goed te bemesten voor optimale groei.

  De Juglans nigra heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Tijdens droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete en kleverige geur van de mannelijke bloemen. Het is een welkome toevoeging aan elke tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, Juglans nigra is goed voor biodiversiteit omdat het voedsel biedt voor verschillende diersoorten en bijen aantrekt voor bestuiving. De boom creëert ook schaduw en habitat voor verschillende vogelsoorten. De bladeren en vruchten van de boom bieden voedsel voor een verscheidenheid aan insecten.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt meestal ongeveer twee weken.

  Ja, Juglans nigra kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en zich te ontwikkelen.少

  De zaden en de schil van deze plant zijn eetbaar, maar het is belangrijk om ze eerst goed te verwerken voordat je ze consumeert. Het vlees van de noot heeft een krachtige smaak en kan worden gebruikt in verschillende gerechten. Het wordt echter aanbevolen om ze te verwerken voordat ze worden geconsumeerd.

  Nee, "Juglans nigra" is geen geluidsdempende plant. Het is een boomsoort die voornamelijk bekend staat om zijn eetbare noten en decoratieve bladeren.

 • Het snoeien van deze plant dient te gebeuren in de late herfst of vroege winter om bloeden te voorkomen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei takken die elkaar kruisen. Na het snoeien is het belangrijk om de wonden te verzorgen met een wondafdekmiddel.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelgroei te voorkomen.

  De Juglans nigra gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei van de plant is het aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  Deze plant groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond. De bodem moet een neutrale pH hebben en mag niet te zwaar of te nat zijn. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende voedingsstoffen voor optimale groei.

  "Juglans nigra" gedijt het beste op een zonnige standplaats met vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd natte, zware grond en plaats de plant op een beschutte locatie om windschade te voorkomen. Deze plant kan het beste groeien in de volle zon.

  De Juglans nigra kan in de winter bescherming nodig hebben tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan bijvoorbeeld door het inpakken van de stam met speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant goed water heeft gekregen en dat de grond mulch is om de wortels te beschermen.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Juglans nigra vereist geen specifieke bemesting, maar kan profiteren van een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Pas op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken.

  Mulch kan worden gebruikt rond de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch, zoals boomschors of compost, en breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm dik. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Juglans nigra groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is daarom aan te raden om te zorgen voor een zuurgraad tussen de 5,5 en 6,5 voor een optimale groei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor een goede ongediertebestrijding bij deze plant is het belangrijk regelmatig te controleren op insecten en schimmels. Natuurlijke vijanden van deze beestjes kunnen helpen bij het bestrijden van plagen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen is een milieuvriendelijke optie.

 • Omschrijving

  Juglans nigra, ook wel bekend als de zwarte walnootboom, is een grote loofboom die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. De boom kan wel 30 meter hoog worden en heeft een brede kroon. De bladeren zijn geveerd en donkergroen van kleur. De zwarte walnootboom produceert eetbare noten in harde, geribbelde doppen en staat bekend om zijn sterke hout dat wordt gebruikt voor meubels en vloeren. Het is een waardevolle boom voor de natuur en tuinen vanwege zijn schoonheid en nuttige eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.