Kerria japonica

Kerria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kerria japonica er en løvfældende busk med skarpt gule blomster, der blomstrer om foråret. Planten har små grønne blade og vokser i en opretstående form. Kerria japonica trives bedst i halvskygge til fuld sol og kan blive op til 2 meter høj. Efter blomstringen kan der dannes røde frugter på busken, der tilføjer lidt ekstra farve. Denne plante er rimeligt vinterhårdfør og kræver ikke meget særlig pleje for at trives i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Om vinteren mister den sine blade. Det er en løvfældende busk.

  Kerria japonica er vinterhærdig ned til ca. -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle rimeligt lave temperaturer. Det anbefales at give ekstra beskyttelse ved hård frost.

  Ja, planten er meget lette at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i forskellige typer jord og placeringer. Beskæring er lejlighedsvis nødvendig for at bevare formen og fremme blomstringen.

  Kerria japonica har brug for ca. 1,5 til 2 meter plads i haven. Sørg for, at planten får tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Plant den et sted, hvor den får tilstrækkeligt sollys og god jord.

  Ja, denne haveplante trives godt i skyggen. Den kan endda trives bedre i delvis eller fuld skygge. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugtighed og frugtbar jord for optimal vækst.

  Kerria japonica har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå overvanding for at forhindre rodrot. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, blomsterne på denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige egenskaber. Det er et godt valg for at tiltrække bestøvere i haven.

  Kerria japonica tiltrækker bier og fugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det skaber en fødekilde og skjulested for forskellige dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at støtte biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i månederne april og maj, og blomstringen kan vare op til 4 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en placering i fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt.

  Nej, planten Kerria japonica er ikke spiselige. Det er vigtigt at undgå at indtage planter eller dele af dem, der ikke er specifikt beregnet til forbrug, da de muligvis kan være giftige. Det er altid bedst kun at indtage planter og mad, der betragtes som sikre at spise.

  Ja, Kerria japonica har bløde blade og tæt løv, hvilket gør det i stand til at absorbere lyd, men det vil ikke have en signifikant lyddæmpende effekt. Det er mere en dekorativ plante end en lydisolator.

 • Beskæring af denne plante bør bedst finde sted efter blomstringen om foråret. Fjern gammelt, dødt træ og klip lange skud tilbage til cirka halvdelen af deres længde. På den måde forbliver planten smuk, kompakt og sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved rødderne og undgå at holde bladene våde.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rådne rødder. Brug helst en potte med huller i bunden for en god dræning.

  Kerria japonica trives godt i en veldrænet og fugtig jord. Jordbunden skal have en let sur til neutral pH og være rig på organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod kraftig vind. Generelt trives denne plante godt i tempererede klimaer.

  For at beskytte denne plante mod vinteren anbefales det at lægge et lag muld eller blade omkring basen for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan du pakke planten ind i jute eller fiberdug for at beskytte mod kold vind og frost. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Denne haveplante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i de fleste jordarter. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at fremme sund vækst. Sørg for tilstrækkeligt vand og næring i vækstsæsonen.

  For den bedste vækst og blomstring anbefales det at tilføje organisk gødning til jorden om foråret. Dette kan gøres med f.eks. kompost eller gødningspiller. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt omkring planten uden kontakt med stammen.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod temperatursvingninger og hjælper med at bevare næringsstoffer. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten, især om foråret og sommeren.

  Foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den. Mere sure jordarter kan opnås ved tilsætning af organisk materiale såsom kompost eller tørv.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du bruge forskellige metoder: såsom regelmæssig kontrol af planterne for mulige skadedyr, manuelt fjernelse af skadedyr og brugen af biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at pleje planterne godt og holde dem sunde, så de er mindre modtagelige for skadedyr. Derudover kan du også forebygge ved at plante og vedligeholde planterne på den rigtige måde og på det rigtige sted.

 • Beskrivelse

  Kerria japonica er en løvfældende busk med skarpt gule blomster, der blomstrer om foråret. Planten har små grønne blade og vokser i en opretstående form. Kerria japonica trives bedst i halvskygge til fuld sol og kan blive op til 2 meter høj. Efter blomstringen kan der dannes røde frugter på busken, der tilføjer lidt ekstra farve. Denne plante er rimeligt vinterhårdfør og kræver ikke meget særlig pleje for at trives i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.