Laburnum anagyroides 'Pendulum'

Laburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Laburnum anagyroides 'Pendulum' is een langzaam groeiende sierboom met een treurende groeiwijze. De bladeren zijn drietallig en lichtgroen van kleur. In het voorjaar produceert de 'Pendulum' heldergele bloemtrossen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich peulen met giftige zaden aan de boom. Deze sierboom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en heeft een goed doorlatende grond nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Laburnum anagyroides 'Pendulum' is een bladverliezende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft in de winter kaal.Het is dus geen groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch.

  Laburnum anagyroides 'Pendulum' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven, een zonnige locatie en jaarlijkse snoei om de vorm te behouden. Verder is het belangrijk om de grond goed doorlatend te houden.

  De "Laburnum anagyroides 'Pendulum'" heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden, zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen en tot zijn volle potentieel kan groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Nee, Laburnum anagyroides 'Pendulum' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant minder goed tot zijn recht komen. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde ontwikkeling.

  De Laburnum anagyroides 'Pendulum' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door, maar ook om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater om te voorkomen dat de plant last krijgt van bijvoorbeeld kalk.

  Planten in deze categorie zijn niet bekend om vlinders en bijen aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan met zijn bloemen en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om te zorgen voor variatie in beplanting om een gezonde omgeving voor verschillende dieren te bevorderen. Het is echter belangrijk om deze plant met zorg te gebruiken vanwege zijn giftige eigenschappen.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Zorg voor een zonnige standplaats voor optimale groei van deze plant.

  Nee, de zaden van deze plant zijn giftig bij consumptie en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het eten van delen van de plant wordt daarom sterk afgeraden. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant.

  Ja, Laburnum anagyroides 'Pendulum' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de dichte structuur van de bladeren. Echter, voor significant geluidsdempend effect zijn andere planten wellicht meer geschikt. Het is vooral een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekozen vanwege zijn hangende gele bloemen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden na de bloei in juni. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de zijtakken tot een derde van hun lengte. Zorg voor een open structuur om licht en lucht door de plant te laten stromen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef vooral extra water tijdens droge periodes en vermijd dat de grond uitdroogt. Geef bij voorkeur water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Laburnum anagyroides 'Pendulum' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor een optimale groei.

  De Laburnum anagyroides 'Pendulum' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Tijdens de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met een vliesdoek of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral bij strenge vorstperiodes.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei in de zomer direct na de bloei om vorm te behouden en om eventuele dode takken te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting met organische of minerale meststoffen om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om de juiste dosering en samenstelling van meststoffen te gebruiken, afhankelijk van de behoeften van de plant. Een teveel aan meststoffen kan leiden tot een slechte groei of zelfs schade aan de plant.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het kan worden toegepast in de lente om de groei te bevorderen en in de herfst om de plant te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch mulch, zoals compost of boomschors.

  De Laburnum anagyroides 'Pendulum' groeit het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, spint of rupsen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten of nematoden. Het is ook raadzaam om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende voeding en water.

 • Omschrijving

  De Laburnum anagyroides 'Pendulum' is een langzaam groeiende sierboom met een treurende groeiwijze. De bladeren zijn drietallig en lichtgroen van kleur. In het voorjaar produceert de 'Pendulum' heldergele bloemtrossen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich peulen met giftige zaden aan de boom. Deze sierboom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en heeft een goed doorlatende grond nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.