Laburnum watereri 'Vossii'

Laburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Laburnum watereri 'Vossii', også kendt som gyldenregn, er en stor busk eller lille træ med iøjnefaldende hængende klynger af klare gule blomster om foråret. Denne plante kan nå en højde på 5 til 7 meter og har en udstrakt, forgrenet vækst. 'Vossii's' fjerdelte blade er blankt grønne og giver en smuk kontrast til de skarpt farvede blomster. Efter blomstringen fremkommer lange bælge med frø, der er giftige ved indtagelse, så det er vigtigt at holde denne plante uden for børn og kæledyrs rækkevidde. Laburnum watereri 'Vossii' trives godt i fuld sol og kræver en veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Laburnum watereri 'Vossii' er ikke stedsegrøn. Denne haveplante mister sine blade om efteråret og er nøgen om vinteren.

  De Laburnum watereri 'Vossii' er vinterhårdfør til cirka -15 grader Celsius. Planten kan derfor godt tåle kolde temperaturer og overleve i vores klima. Det er dog vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Ja, Laburnum watereri 'Vossii' er generelt nem at vedligeholde. Regelmæssig vanding og beskæring om foråret er normalt tilstrækkeligt. Denne haveplante kræver ikke meget speciel pleje.

  Planten har brug for plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter og træer for at undgå konkurrence. En rummelig placering med tilstrækkeligt sollys og luftcirkulation er ideel til denne haveplante.

  Laburnum watereri 'Vossii' trives bedst i fuld sol til let skygge. I fuld skygge kan plantens vækst blive hæmmet, og der kan dannes færre blomster. Sørg derfor for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke oversvømme den. Generelt er det nok at give planten vand en gang om ugen.

  Laburnum watereri 'Vossii' er ikke attraktiv for sommerfugle og bier. Denne plante tiltrækker primært medlemmer af ærteblomstfamilien, som sommerfugle, biller og fluer. Blomsterne indeholder giftige frø, der kan være skadelige for insekter.

  Laburnum watereri 'Vossii' bidrager til biodiversiteten med sine blomster, der tiltrækker insekter og bidrager til bestøvningen. Frøene fra denne plante kan også være føde for visse fuglearter. Det er derfor et værdifuldt tilskud til en biodivers have.

  Laburnum watereri 'Vossii' blomstrer normalt i maj og juni månederne. Blomstringsperioden varer cirka to til tre uger.

  Laburnum watereri 'Vossii' kan trives fint i fuld sol. Det er en stærk og robust haveplante, der er godt beskyttet mod sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især under tørre perioder.

  Nej, bønnen og frøene fra denne plante er giftige og må ikke spises. Det er vigtigt at sikre, at børn og kæledyr ikke kommer i kontakt med planten. Det er bedst at bære handsker ved håndtering af den.

  Ja, som en haveplante kan denne plante være lidt lyddæmpende takket være bladene og stænglerne, der absorberer lydbølger. Dog, hvis du leder efter specifikke lyddæmpende egenskaber, er der andre planter, der måske er mere velegnede. Det anbefales altid at kombinere flere planter for en optimal lyddæmpende effekt.

 • For at holde planten sund kan du om foråret fjerne døde, beskadigede eller syge grene. Beskær også regelmæssigt for at bevare plantens form og størrelse. Fjern også eventuelle skud ved stammen for at holde planten under kontrol.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at det øverste lag af jorden tørrer ud mellem vandingerne.

  Planten har brug for en veldrænet pottejord for at forhindre rødderne i at rådne. Brug helst en speciel pottejord til blomstrende planter. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænet og helst let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden har tilstrækkelig fugtighed, men ikke er for våd. En frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil fremme vækst og blomstring af denne plante.

  Sørg for, at planten er placeret på et solrigt sted med godt drænet jord. Undgå våde fødder og placer planten på et beskyttet sted mod kraftig vind. Denne plante er velegnet til bede eller som enkeltstående plante i haven.

  Laburnum watereri 'Vossii' kan være følsom over for frost, og vinterbeskyttelse kan hjælpe med at beskytte planten mod kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten med et lag muld eller blade om efteråret og eventuelt beskytte den med et klæde eller folie under strenge frostperioder. Sørg for, at planten er godt beskyttet, især i de første par år efter plantning.

  De Laburnum watereri 'Vossii' kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding i tørre perioder og fjerne døde grene for at fremme plantens sundhed. Denne haveplante har ikke brug for særlig ernæring, men kan drage fordel af lidt organisk gødning om foråret.

  For havenplanter er det vigtigt at gøde med en organisk gødning om foråret. Brug f.eks. kompost eller gødning specielt til blomstrende planter. Overgødskning bør undgås for at undgå skader på planten.

  Dæk planten om foråret med et lag kompost eller barkflis for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulchen ikke lægges op ad plantens stam for at undgå rådne. Forny mulchlaget efter behov for at opretholde plantens sundhed.

  Laburnum watereri 'Vossii' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for høj eller lav surhedsgrad kan have negative konsekvenser for plantens vækst og blomstring. Det anbefales derfor at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på denne plante er ved regelmæssigt at inspicere bladene og stænglerne for tegn på skadedyr, såsom lus eller larver. Om nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler bruges, såsom en miljøvenlig sæbeopløsning. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at give den tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Laburnum watereri 'Vossii', også kendt som gyldenregn, er en stor busk eller lille træ med iøjnefaldende hængende klynger af klare gule blomster om foråret. Denne plante kan nå en højde på 5 til 7 meter og har en udstrakt, forgrenet vækst. 'Vossii's' fjerdelte blade er blankt grønne og giver en smuk kontrast til de skarpt farvede blomster. Efter blomstringen fremkommer lange bælge med frø, der er giftige ved indtagelse, så det er vigtigt at holde denne plante uden for børn og kæledyrs rækkevidde. Laburnum watereri 'Vossii' trives godt i fuld sol og kræver en veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.