Lagerstroemia speciosa

Lagerstroemia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lagerstroemia speciosa, ook bekend als de prachtige of koninklijke Lagerstroemia, is een bloeiende boom met opvallende, felgekleurde bloemen in tinten als roze, paars en wit. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 10-25 meter en heeft een prachtige, gladde schors die afbladdert in verschillende kleuren. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. Lagerstroemia speciosa bloeit voornamelijk in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze sierlijke boom gedijt goed in warme klimaten en staat bekend om zijn schoonheid en sierwaarde in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de lente weer nieuw blad krijgt.

  De plant kan vorst verdragen tot een temperatuur van -5 tot -10 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om tijdens strenge vorstperiodes de plant te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of mulch. In de winter is het belangrijk om de plant in een goed doorlatende grond te plaatsen en uit de wind te zetten.

  Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar kan helpen om de plant gezond en mooi te houden. Een goede bodem en af en toe bemesting kunnen ook bijdragen aan de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een grote struik of kleine boom. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en objecten, zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met de maximale hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Nee, de plant groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens zes uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. De plant zal niet goed groeien en bloeien in de schaduw.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven. Gemiddeld moeten ze 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze als je een tuinplant wilt die deze insecten aantrekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan. Door deze bestuivers aan te trekken draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren.

  De plant bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan duren van enkele weken tot maanden, afhankelijk van de omstandigheden.

  Tuinplanten die goed tegen de volle zon kunnen, hebben over het algemeen een voorkeur voor een standplaats met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ook voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is het beste om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, de plant heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor enigszins geluidsdempend kunnen werken. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekweekt om geluid te dempen.

 • Het snoeien van deze plant is het beste om te doen in het voorjaar, voordat nieuwe groei begint. Verwijder dode of gebroken takken en knip takken terug tot een gezonde knop of vertakking. Regelmatig snoeien zal zorgen voor een gezonde en compacte groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Lagerstroemia speciosa is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur voor een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware en vette grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor een goede groei.

  In de winter kan het verstandig zijn om de wortels van de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Ook kan het helpen om gevoelige delen van de plant af te dekken met een doek of noppenfolie. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voor de winter begint.

  . Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ook eens in de paar jaar een snoeibeurt om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam. Zorg ervoor dat de mulch regelmatig wordt vernieuwd om de groei van onkruid te voorkomen.

  Planten uit de categorie tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel aan te passen met speciale meststoffen indien nodig. Het behouden van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Om deze plagen te bestrijden kunnen biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofwantsen of lieveheersbeestjes, worden ingezet. Een andere optie is om de plant regelmatig te besproeien met een mengsel van water en zeep.

 • Omschrijving

  Lagerstroemia speciosa, ook bekend als de prachtige of koninklijke Lagerstroemia, is een bloeiende boom met opvallende, felgekleurde bloemen in tinten als roze, paars en wit. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 10-25 meter en heeft een prachtige, gladde schors die afbladdert in verschillende kleuren. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. Lagerstroemia speciosa bloeit voornamelijk in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze sierlijke boom gedijt goed in warme klimaten en staat bekend om zijn schoonheid en sierwaarde in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.