Lavandula x intermedia 'Grosso'

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lavandula x intermedia 'Grosso' is een groenblijvende struik met smalle grijsgroene bladeren en paarse bloemen die op lange bloemstelen groeien. De plant heeft een sterke lavendelgeur en trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. 'Grosso' kan tot 80 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. Het is een populaire keuze voor het maken van lavendelolie of voor gebruik in potpourri en andere geurige producten. Deze plant is gemakkelijk te kweken in goed doorlatende grond en in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem ideaal voor tuinen waar het hele jaar door groen gewenst is.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed tegen kou kan. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant te voorzien van goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

  Je hebt ongeveer 60 cm ruimte nodig tussen elke plant om ze voldoende ruimte te geven om te groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te bloeien. Houd rekening met hun volle groeihoogte en -breedte bij het planten.

  Nee, Lavendel groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Lavendel op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft wekelijks gematigd water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin en helpt bij het aantrekken van bestuivers zoals vlinders en bijen. In het bloeiseizoen zul je waarschijnlijk verschillende soorten vlinders en bijen zien die op zoek zijn naar nectar.

  Lavendel is een plant die vaak bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het planten van lavendel kan daarmee helpen om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloei kan tot wel 4 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het liefst staat hij op een zonnige en warme plek in de tuin. Zorg er wel voor dat hij voldoende water krijgt op warme dagen.

  Nee, deze plant is niet geschikt om te eten. Het wordt gebruikt voor de productie van lavendelolie en heeft geen eetbare eigenschappen. Het is raadzaam om deze plant niet te consumeren.

  Ja, lavendelplanten hebben de eigenschap om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Dit komt door hun dichte groei en bladeren. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras.

 • Knip de uitgebloeide bloemstelen tot vlak boven de nieuwe groeipunten om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en het houtig worden te voorkomen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan.

  Kies voor goed doorlatende potgrond met een lichte structuur die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware kleiachtige grond en zorg ervoor dat de pot genoeg afwateringsgaten heeft om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en kalkrijke bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een lichtvochtige bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Ideaal voor tuinen en borderbeplanting.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en hem niet te veel water te geven, zodat hij niet bevriest. Het afdekken met bijvoorbeeld vliesdoek kan ook helpen bij het beschermen van de plant tegen strenge vorst.

  De plant dient op een zonnige plek geplaatst te worden en heeft goed doorlatende grond nodig. Snoei de plant in het voorjaar na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft een matige bemesting nodig met een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om te voorkomen dat ze te snel groeien en minder bloeien. Gebruik organische meststoffen voor een langdurige voeding.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die wordt aangebracht rondom planten om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, stro, of boomschors. Het aanbrengen van mulch kan gunstig zijn voor de groei en gezondheid van tuinplanten.

  De Lavandula x intermedia 'Grosso' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht alkalische zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplanten kun je gebruik maken van biologische methoden zoals het inzetten van roofinsecten, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, die de schadelijke insecten kunnen opeten. Ook kun je de plant regelmatig controleren op eventueel aanwezig ongedierte en deze handmatig verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Lavandula x intermedia 'Grosso' is een groenblijvende struik met smalle grijsgroene bladeren en paarse bloemen die op lange bloemstelen groeien. De plant heeft een sterke lavendelgeur en trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. 'Grosso' kan tot 80 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. Het is een populaire keuze voor het maken van lavendelolie of voor gebruik in potpourri en andere geurige producten. Deze plant is gemakkelijk te kweken in goed doorlatende grond en in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.