Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lavandula angustifolia 'Hidcote' er en kompakt og aromatisk dværglavendelart med lilla blomster og sølvgrå blade. Planten bliver cirka 30 cm høj og blomstrer i sommermånederne. 'Hidcote' er meget velegnet til bede, stenbede og som kantbeplantning langs stier. De duftende blomster tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges i tørrede buketter eller til at lave potpourri. Denne lavendelart foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne. Bladene forbliver grønne hele året og taber ikke deres blade om vinteren. Lavendel er en vinterhårdfør plante, der forbliver grøn året rundt.

  Planten er vinterhårde ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Derudover har planten brug for en veldrænet jord for at undgå frostskader.

  Ja, Lavandula angustifolia 'Hidcote' er generelt nem at vedligeholde. Denne plante kræver lidt vand og gødning og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Regelmæssig beskæring for at holde formen kompakt er tilstrækkeligt til vedligeholdelse.

  "Lavandula angustifolia 'Hidcote' har brug for cirka 30 til 40 cm plads til at vokse. Sørg for tilstrækkelig luftfugtighed mellem planterne for optimal vækst. Plant dem på et solrigt sted i veldrænet jord."

  Nej, lavendel trives bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers solskin om dagen for at trives. Et sted med meget sollys vil sikre, at planten forbliver sund og vokser godt.

  Planten har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af jordfugtigheden og forhold som temperatur og lys. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden er tør, før du giver vand. Overvanding kan føre til rodødelæggelse.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den dejlige duft og nektaren, de producerer. Derfor er det en populær planteart i haver, der bidrager til biodiversitet og bestøvning.

  Lavendel tiltrækker bier, sommerfugle og andre nyttige insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Duften af lavendel kan også hjælpe med at holde uønskede insekter væk. Lavendelplanter giver variation og farve i haven, hvilket gavner biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i juni og juli, og blomstringen kan vare ca. fire til seks uger.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme sommermåneder. Overskydende skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Ja, blomsterne og bladene af denne plante er spiselige og kan tilføjes til salater, desserter og drikkevarer. Det har en stærk, krydret smag og bruges ofte som kulinarisk urt. Det er vigtigt at sikre, at planten ikke er behandlet med pesticider, før du spiser den.

  Lavendelplanter har naturligt set ikke støjreducerende egenskaber. De er primært dekorative planter, der er kendt for deres duftende blomster og grønne blade. Til støjreducerende planter er der andre typer, der er bedre egnet.

 • Det bedste tidspunkt at beskære lavendel er efter blomstringen, omkring august eller september. Klip blomsterstænglerne tilbage lige over det første sæt blade. På den måde stimulerer du planten til at udvikle ny vækst og forblive smukt kompakt.

  Giv planten regelmæssigt vand om sommeren, så jorden forbliver fugtig. Om vinteren har planten mindre behov for vand, så lad jorden tørre ud før du giver nyt vand. Sørg for, at planten har veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Planten har brug for godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for fugtig for at undgå rodrot. Brug helst pottemuld, der er specielt egnet til haven planter.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og let sur, med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at forhindre rodælte og for at planten kan optage tilstrækkeligt med næringsstoffer. Tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind. Det er også vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke for våd.

  Om vinteren har denne haveplante brug for beskyttelse mod frost, især hvis jorden er meget våd. Du kan beskytte planten ved at påføre muld rundt om basen og dække planten med et stykke stof eller fleece. Husk at fjerne beskyttelsen om foråret for at forhindre kvælning.

  For at vedligeholde planten er det vigtigt at plante den på et solrigt sted i veldrænet jord. Regelmæssig vanding er nødvendig i tørre perioder, og beskæring af planten efter blomstringen hjælper med at bevare formen. Gødning kan eventuelt bruges om foråret for en sund vækst.

  Planten har brug for en let gødskning om foråret med en afbalanceret gødning. Brug ikke gødning med et for højt indhold af kvælstof, da dette kan stimulere plantens vækst på bekostning af blomstringen. Overgødskning kan føre til svage stængler og mindre duftende blomster.

  Det er fordelagtigt at mulche lavendel med et lag organisk materiale som halm eller træflis for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Mulching beskytter også planten mod pludselige temperatursvingninger og nærer jorden, når materialet nedbrydes. Fjern gammel mulch og påfør et nyt lag hvert år om foråret for optimal vækst.

  Planten trives bedst i godt drænet jord med en pH-værdi på neutral til let alkalisk. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur for at opnå en sund vækst og blomstring. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og korrigere den efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du bruge naturlige fjender som marihøns, snyltehvepse og rovmider. Du kan også regelmæssigt kontrollere planten for eventuelt skadedyr og fjerne dem manuelt. En anden mulighed er at sprøjte planten med et biologisk bekæmpelsesmiddel, som f.eks. neemolie eller pyrethrum.

 • Beskrivelse

  Lavandula angustifolia 'Hidcote' er en kompakt og aromatisk dværglavendelart med lilla blomster og sølvgrå blade. Planten bliver cirka 30 cm høj og blomstrer i sommermånederne. 'Hidcote' er meget velegnet til bede, stenbede og som kantbeplantning langs stier. De duftende blomster tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges i tørrede buketter eller til at lave potpourri. Denne lavendelart foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.