Lavandula angustifolia 'Hidcote Pink'

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lavandula angustifolia 'Hidcote Pink' is een compacte, winterharde lavendelsoort met smalle grijsgroene bladeren en opvallende roze bloemen. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een heerlijke geur. 'Hidcote Pink' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als lage haag. De bloemen kunnen ook gebruikt worden in gedroogde bloemstukken of voor het maken van lavendelolie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan buiten overleven in de meeste delen van Nederland.

  Ja, de Lavandula angustifolia 'Hidcote Pink' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Snoei na de bloei om de plant gezond en compact te houden.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen de andere planten in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  De Lavandula angustifolia 'Hidcote Pink' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de plant minder bloemen produceren. Voor een optimale groei en bloei is het daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heerlijke geur en de nectar die ze produceren. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders aantrekt.

  Lavendel trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat positief is voor de biodiversiteit in de tuin. Het kan ook helpen om een divers ecosysteem te creëren en de natuurlijke balans te behouden. Lavendel kan dus een goede bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. De bloemen zijn roze en trekken bijen en vlinders aan.

  Ja, deze soort lavendel kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  Lavendel is eetbaar en wordt vaak gebruikt in de keuken voor gerechten en dranken. De bloemen kunnen worden gebruikt als smaakmaker of garnering. Het is belangrijk om biologisch geteelde lavendel te gebruiken om pesticiden te vermijden.

  Ja, lavendel heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de bladeren die geluidsgolven absorberen. Dit maakt het een goede keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar een plant die geluidsdempend werkt. Lavendel kan helpen om geluidsoverlast in de buitenruimte te verminderen.

 • Om de plant in vorm te houden en de bloei te bevorderen, is het goed om na de bloei te snoeien. Knip de uitgebloeide bloemstelen en een deel van de bovenste bladeren af. Dit kan het beste in het voorjaar of najaar worden gedaan.

  De plant heeft regelmatig water nodig tijdens het groeiseizoen, vooral bij droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Verminder de watergift in de winterperiode.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde van 6,5 tot 7,5 is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke grond. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht alkalische pH heeft. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd wateroverlast.

  Het beste groeit deze plant op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst in de winter. Geschikt voor borderbeplanting of in potten op het terras.

  In de winter is het belangrijk om de wortels van de plant te beschermen tegen strenge vorst door een laag mulch aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint. In extreme omstandigheden kunnen extra beschermende lagen zoals fleece of een beschermhoes worden toegepast.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei na de bloei om de groei te bevorderen en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bescherm de plant in de winter tegen vorst.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest of speciale meststof voor bloeiende planten toe te voegen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en vermijd direct contact met de bladeren om verbranding te voorkomen. Bemest de plant niet te veel, dit kan leiden tot overmatige groei en een verminderde bloei.

  Mulch heeft verschillende voordelen voor tuinplanten, zoals het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch voor optimale resultaten.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 8. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen planten met sterke geuren zoals lavendel ongedierte zoals bladluizen en motten afschrikken. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Lavandula angustifolia 'Hidcote Pink' is een compacte, winterharde lavendelsoort met smalle grijsgroene bladeren en opvallende roze bloemen. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een heerlijke geur. 'Hidcote Pink' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als lage haag. De bloemen kunnen ook gebruikt worden in gedroogde bloemstukken of voor het maken van lavendelolie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.