Lavandula angustifolia 'Rosea'

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lavandula angustifolia 'Rosea' is een variëteit van de lavendelplant met roze bloemen. De plant heeft smalle, grijsgroene bladeren en een compacte groeiwijze. De bloemen van Lavandula angustifolia 'Rosea' hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze lavendelsoort is geschikt voor borders, rotstuinen en als potplant op het terras. Lavandula angustifolia 'Rosea' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Hierdoor behoudt hij zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen in de winter. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten.

  Lavendelsoorten zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben maar weinig verzorging nodig. Ze houden van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg voor een afstand van ongeveer 30-40 centimeter tussen elke plant om te voorkomen dat ze elkaar belemmeren. Houd er rekening mee dat de plant in de volle zon moet staan voor optimale groei en bloei.

  De Lavandula angustifolia 'Rosea' groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om gezond te blijven. Het is daarom niet aan te raden om deze plant in de schaduw te plaatsen, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Kies dus een zonnige plek in de tuin voor deze tuinplant.

  De Lavandula angustifolia 'Rosea' heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en water te geven indien nodig.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun zoete geur en kleur. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten in uw tuin. Het planten van Lavendel kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit.

  Ja, Lavendel trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor voedsel en een geschikte leefomgeving voor insecten. Lavendel kan helpen om de diversiteit aan planten en dieren in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die gedijt in zonnige, goed doorlatende grond. Besproei de plant regelmatig met water tijdens droge periodes.

  De bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt als smaakmaker in gerechten of als decoratie in salades. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloemen onbespoten zijn voordat je ze consumeert. Het is niet aanbevolen om grote hoeveelheden van deze plant te eten.

  Ja, lavendel staat erom bekend geluid te dempen vanwege de dichte groei en structuur van de bladeren. Het kan dus helpen om geluid in de omgeving te verminderen.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar na de bloei door de bloemstelen tot vlak boven de bladeren af te knippen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond en compact te houden. Zorg ervoor dat je niet te ver terugsnoeit, anders kan de plant moeite hebben om opnieuw te groeien.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droogte. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Geef in de zomermaanden af en toe wat extra water bij langdurige droogte.

  Lavendel houdt van goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Een mix van potgrond voor mediterrane planten en zand kan geschikt zijn. Overdrijf niet met water geven om wortelrot te voorkomen.

  De bodem dient goed gedraineerd en licht alkalisch te zijn, met een pH tussen 6,7 en 7,3. Zorg voor een vruchtbare bodem met een goede lucht- en waterdoorlatendheid voor optimale groei en bloei. Voeg eventueel compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd natte of vochtige bodems, omdat dit rot kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelproblemen te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden na de bloei. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens warm weer.

  Tuinplanten zoals Lavandula angustifolia 'Rosea' hebben weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een lichte organische meststof om de groei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder geurige bloemen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van 5 tot 10cm aan rondom de plant, maar houd de mulch enkele centimeters van de plantstengels verwijderd.

  De Tuinplanten Lavandula angustifolia 'Rosea' hebben een voorkeur voor neutrale tot licht alkalische bodems met een pH-waarde tussen 6,7 en 7,1. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van kalk kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte op afstand te houden, kan je lavendel planten in de tuin. Lavendel heeft een sterke geur waar insecten zoals muggen en luizen niet van houden. Door lavendel te planten, kan je op een natuurlijke manier ongedierte bestrijden in je tuin.

 • Omschrijving

  Lavandula angustifolia 'Rosea' is een variëteit van de lavendelplant met roze bloemen. De plant heeft smalle, grijsgroene bladeren en een compacte groeiwijze. De bloemen van Lavandula angustifolia 'Rosea' hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze lavendelsoort is geschikt voor borders, rotstuinen en als potplant op het terras. Lavandula angustifolia 'Rosea' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.