Leonotis leonurus

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leonotis leonurus, også kendt som Lion's Tail planten, er en smuk og iøjnefaldende plante med lyseorange blomster i klokkeformede klynger, der ligner løveklør. Planten vokser op til cirka 2 meter høj og har aromatiske grønne blade. Leonotis leonurus er en flerårig plante, der stammer fra Sydafrika og trives godt i solrige og varme klimaer. Planten tiltrækker bier, sommerfugle og kolibrier på grund af den rigelige nektar i blomsterne. I nogle kulturer bruges Leonotis leonurus medicinsk på grund af de påståede helbredende egenskaber.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante mister ikke sine blade og bevarer sine grønne blade året rundt.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -5 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten beskyttes godt mod frost i kolde perioder. I strenge vintre kan det være nødvendigt at træffe ekstra forholdsregler.

  Ja, planten er let at passe og kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i fuld sol og har ikke brug for meget vand. Det er et smukt tilskud til haven uden alt for meget arbejde.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Sørg for et sted i haven, hvor planten har nok plads til at nå sin fulde størrelse. Tag højde for plantens højde og bredde ved plantning.

  Planten vokser bedst i fuld sol og har brug for mindst seks timer direkte sollys om dagen. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet, og den vil trives mindre godt. Derfor anbefales det at placere planten i fuld sollys for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at jorden tørrer let ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, de producerer. Derfor er det et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten.

  Ja, Leonotis leonurus er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvere med sine farverige blomster. Derudover kan den fungere som skjulested for små dyr i haven. At tilføje denne plante kan hjælpe med at øge biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer normalt i sommermånederne, fra juli til september. Blomstringsperioden kan vare op til tre måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og trives i varme og tørre forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Det er en ideel plante til at have i direkte sollys i haven.

  Planten Leonotis leonurus er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Den dyrkes især på grund af sit attraktive udseende i haven.

  Ja, planten har tætte blade og stængler, der kan absorbere lyd. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven.

 • Planten bør bedst beskæres om foråret, efter at frosten er ovre. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme væksten. Trim også planten regelmæssigt for at bevare en kompakt form.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand ved plantens base og undgå at få vand på bladene for at forhindre skimmeldannelse.

  Leonotis leonurus trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for en blanding af kompost og sand for at sikre god dræning. Vand planten regelmæssigt, men lad jorden tørre let ud mellem vandingerne.

  Planten trives bedst i veldrænet, frugtbar jord med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten har læ for hård vind. Det er også muligt at dyrke planten i en krukke på et solrigt og beskyttet sted.

  Sørg for, at planten er godt beskyttet mod frost om vinteren. Muld jorden omkring planten for at holde rødderne varme. Om nødvendigt kan en beskyttende klud eller tunneldrivhus placeres over planten.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og har veldrænet jord. Vand regelmæssigt, især i tørre perioder, og beskær planten om nødvendigt for at bevare formen. Det er vigtigt at gøde planten årligt for en sund vækst.

  Have brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til øget bladevækst og reduceret blomstring.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med et lag muld, såsom blade eller træflis. Muld kan hjælpe med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordens struktur. Det er vigtigt at lægge et lag muld, men ikke direkte mod plantens stamme.

  Planten trives bedst i neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 6 og 7,5. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  Det er vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for skadedyr som bladlus, spindemider og hvide fluer. Disse kan bekæmpes ved at skylle planten med vand eller ved at bruge et biologisk bekæmpelsesmiddel. Det er også en god idé at holde området omkring planten rent og fjerne ukrudt for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Leonotis leonurus, også kendt som Lion's Tail planten, er en smuk og iøjnefaldende plante med lyseorange blomster i klokkeformede klynger, der ligner løveklør. Planten vokser op til cirka 2 meter høj og har aromatiske grønne blade. Leonotis leonurus er en flerårig plante, der stammer fra Sydafrika og trives godt i solrige og varme klimaer. Planten tiltrækker bier, sommerfugle og kolibrier på grund af den rigelige nektar i blomsterne. I nogle kulturer bruges Leonotis leonurus medicinsk på grund af de påståede helbredende egenskaber.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.