Leptospermum scoparium 'Nichollsii'

Leptospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is een dwergvorm van de Manuka struik, afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het heeft kleine, smalle bladeren die donkergroen van kleur zijn. In de zomer bloeit de plant met prachtige roze of witte bloemen die veel nectar bevatten en bijen aantrekken. De plant groeit compact en kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is een ideale tuinplant voor liefhebbers van honingplanten en bijenvriendelijke tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus lichte vorst verdragen, maar het is aan te raden om bescherming te bieden bij strenge vorst. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en kan goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Regelmatig water geven en jaarlijks snoeien volstaan meestal voor een gezonde groei.

  De Leptospermum scoparium 'Nichollsii' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om volledig tot zijn recht te komen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is en dat hij voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de lichte schaduw gedijen. Het is echter belangrijk om voldoende zonlicht te ontvangen voor een optimale groei en bloei. Over het algemeen kan de plant goed groeien in de schaduw, mits er voldoende licht is.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is verstandig om regelmatig de grond aan te voelen voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, de plant Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is goed voor biodiversiteit. Het trekt bijen en andere bestuivers aan en zorgt voor een divers ecosysteem in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  Tuinplanten zoals ik kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is beter om deze plant te beschouwen als een decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte en groenblijvende bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant staat.

 • Voor deze plant is het bechtop om na de bloei te snoeien, rond het einde van de zomer of in het vroege najaar. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor om niet te diep te snoeien, aangezien dit de groei en bloei kan beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Deze potgrond zorgt ervoor dat het water goed weg kan lopen en voorkomt dat de wortels van de plant gaan rotten. Het is aan te raden om regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond, zodat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, zure grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en niet te nat is. Zorg voor een pH-waarde tussen de 4,5 en 6 voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg er tevens voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei beschadigde of dode takken in het voorjaar weg.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei lichtjes na de bloei om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om jaarlijks in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of mestkorrels. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant in acht te nemen en de instructies op de verpakking van de meststoffen te volgen.

  Het is gunstig om mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.plant heeft een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op sporen van insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Het is ook nuttig om te zorgen voor goede luchtcirculatie en voldoende waterafvoer om schimmelproblemen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is een dwergvorm van de Manuka struik, afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het heeft kleine, smalle bladeren die donkergroen van kleur zijn. In de zomer bloeit de plant met prachtige roze of witte bloemen die veel nectar bevatten en bijen aantrekken. De plant groeit compact en kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. Leptospermum scoparium 'Nichollsii' is een ideale tuinplant voor liefhebbers van honingplanten en bijenvriendelijke tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.