Leucothoe 'Zebonard'

Leucothoe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leucothoe 'Zebonard' er en kompakt busk med skinnende mørkegrønne blade, der bliver røde om efteråret. Blomsterne er hvide og vises om foråret. Denne plante trives godt i fugtig, sur jord og kan vokse både i sol og skygge. Med dens stedsegrønne blade er Leucothoe 'Zebonard' et smukt bidrag til haven, især i grænser, stenbede eller som bunddække. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og er let at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Leucothoe 'Zebonard' er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er et populært valg til haver på grund af dets vintergrønne egenskaber.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15°C. Det anbefales at beskytte planten under streng frost. Planten kan godt overvintre i de fleste dele af Holland.

  Ja, Leucothoe 'Zebonard' er en let plante at passe. Den kræver ikke meget speciel pleje og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold. Så længe den får regelmæssig vanding og bliver beskåret lejlighedsvis, vil den trives godt i haven.

  Planten har brug for cirka 60-80 cm i bredden og 60-80 cm i højden for at kunne vokse ordentligt. Det anbefales at give tilstrækkelig plads mellem andre planter for ikke at hæmme væksten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft.

  De Leucothoe 'Zebonard' trives godt i skyggefulde omgivelser og foretrækker fugtig jord. Planten kan bruges effektivt som bunddække i mørke hjørner af haven. Disse haveplanter trives godt i skygge og kræver minimal vedligeholdelse.

  Leucothoe 'Zebonard' har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek jorden regelmæssigt og vand, når det er nødvendigt.

  Ja, Leucothoe 'Zebonard' tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække en diversitet af insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, da den tiltrækker insekter og giver ly til små dyr. Planten bidrager til en varieret og sund havehabitat.

  Planten blomstrer i april og maj måneder, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger. Blomsterne er små og duftende og tiltrækker bestøvere.

  Denne plante bør plantes et sted med halvskygge til skygge. For meget direkte sollys kan beskadige planten. Derfor anbefales det at beskytte planten mod fuld sol.

  Nej, Leucothoe planten er ikke spiselige. Det anbefales ikke at forbruge bladene eller andre dele af planten, da de kan indeholde giftstoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst at bruge planten som en dekorativ haveplante.

  Nogle haveplanter har lyddæmpende egenskaber takket være deres blade og grene. Disse planter kan hjælpe med at absorbere og reducere støj i en haveomgivelse. Det er en god idé at undersøge dette med specifikke sorter.

 • Det bedste tidspunkt at beskære planten er efter blomstringen for at bevare formen. Fjern eventuelt døde eller beskadigede grene. Beskær ikke for dybt, ellers kan planten producere færre blomster.

  Have the same text translated into Danish: Planten Leucothoe 'Zebonard' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand for at fremme dens sundhed og vækst.

  Planten kræver en god drænende pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst pottemuld specielt til haveplanter.

  For Leucothoe 'Zebonard', en godt drænet, sur og fugtig jord er ideel. Undgå kalkholdig jord og sørg for tilstrækkelig humus i jorden. En organisk muldlag kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst et sted med halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig jord, der er godt drænet. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  Planten har brug for vinterbeskyttelse i form af muld eller en speciel beskyttelsespose for at forhindre frostskade. Sørg for, at rødderne ikke fryser ved at påføre tilstrækkelig muld omkring planten. Beskyt også planten mod iskold vind og overdreven snebelastning.

  For at vedligeholde planten er det vigtigt at beskære regelmæssigt for at bevare formen og størrelsen. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug et lag muld for at beskytte rødderne og forhindre ukrudtsvækst.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Det anbefales at tilføje organisk gødning specielt udviklet til haveplanter om foråret. Overgødning kan skade planterne, derfor er det vigtigt at følge den anbefalede dosering.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og forbedre jordkvaliteten omkring denne haveplante. Det kan påføres om foråret og efteråret for at beskytte planten mod temperatursvingninger og holde rødderne sunde. Vælg organisk mulch såsom kompost, barkflis eller træflis for de bedste resultater.

  Planten foretrækker sur til neutral jordforhold. Det er vigtigt, at jorden har en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5 for optimal vækst. Det anbefales derfor at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  For haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for skadedyr som bladlus, uldlus og spindemider. Hvis der findes skadedyr, kan biologiske bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller rovmider bruges til at holde skadedyrene under kontrol. Det er også vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for tegn på skade og straks handle for at forhindre yderligere skade.

 • Beskrivelse

  Leucothoe 'Zebonard' er en kompakt busk med skinnende mørkegrønne blade, der bliver røde om efteråret. Blomsterne er hvide og vises om foråret. Denne plante trives godt i fugtig, sur jord og kan vokse både i sol og skygge. Med dens stedsegrønne blade er Leucothoe 'Zebonard' et smukt bidrag til haven, især i grænser, stenbede eller som bunddække. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og er let at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.