Ligustrum japonicum 'Rotundifolium'

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' is een mooie en compacte struik die bekend staat om zijn ronde bladeren. De bladeren zijn glanzend en groen van kleur, en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. De struik groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1,5 meter bereiken. In de lente produceert de plant kleine witte bloemen die een aangename geur verspreiden. 'Rotundifolium' is een populaire keuze voor hagen en borders in tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt dus het hele jaar door zijn bladeren. Dit zorgt voor een constant groene uitstraling in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer veel andere planten hun blad verliezen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius en kan dus goed tegen lichte vorst. Het is aan te raden de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie. In de winter kan de plant wel zijn blad verliezen, maar zal in het voorjaar weer uitlopen.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en jaarlijks te snoeien om de vorm en groei te behouden. Verder kan de plant goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

  Liguster heeft gemiddeld een ruimte nodig van 150 tot 200 centimeter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeisnelheid en snoeibehoeften van de plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs ook in halfschaduw gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant regelmatig water krijgt, zelfs in de schaduw. Verder is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten drijven in water. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft door de warme temperaturen.

  ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heerlijk geurende bloemen die insecten aantrekken. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen profiteren van de aanwezigheid van deze nuttige bestuivers.

  Deze plant biedt weinig toegevoegde waarde voor de biodiversiteit, omdat het geen inheemse soort is en weinig voedsel of schuilplaatsen biedt voor inheemse dieren. Het wordt over het algemeen beschouwd als een invasieve soort die kan concurreren met inheemse planten. Voor een biodiversiteitsvriendelijke tuin zijn inheemse planten vaak een betere keuze.

  De Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' bloeit in de maanden juni en juli. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft geen speciale bescherming nodig. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme en droge periodes. De plant kan ook goed gedijen in halfschaduw.

  "De plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bessen kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten."

  Ja, deze plant heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen en dus enigszins geluidsdempend kunnen werken. Het is echter geen volledige geluidsdempende plant zoals bijvoorbeeld de bamboe.

 • Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot de gewenste lengte. Let op dat de plant na het snoeien voldoende tijd heeft om weer te groeien en te herstellen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe voeding toe voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' moet goed doorlatend zijn en een neutrale pH hebben. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal voor een gezonde groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de plant kan schaden.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd plekken met veel wind. Bescherm de plant tegen strenge vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Eventueel kunt u de plant ook beschermen met een speciale winterhoes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gesnoeid worden om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende water, voeding en zonlicht voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Tuinplanten zoals Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' hebben baat bij een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor groenblijvende planten om de gezondheid en groei te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplant omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het zorgt voor een gezonde groei en verbetert de algehele weerstand van de plant tegen ziekten en plagen. Het aanbrengen van mulch rond de plant moet worden uitgevoerd in het voorjaar of najaar voor optimale resultaten.

  De Tuinplanten groeien het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en dat er geen water blijft staan. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, witte vlieg en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunt u neemolie gebruiken of de plant besproeien met een mengsel van water en groene zeep. Ook zijn er verschillende chemische bestrijdingsmiddelen beschikbaar om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' is een mooie en compacte struik die bekend staat om zijn ronde bladeren. De bladeren zijn glanzend en groen van kleur, en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. De struik groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1,5 meter bereiken. In de lente produceert de plant kleine witte bloemen die een aangename geur verspreiden. 'Rotundifolium' is een populaire keuze voor hagen en borders in tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.