Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure'

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' is een groenblijvende struik met ovaalvormige, glanzende bladeren die in de winter een paarse tint krijgen. Deze plant bloeit in de zomer met witte geurende bloemen, gevolgd door zwarte bessen in de herfst. De Ligustrum 'Winter Pleasure' is winterhard en goed bestand tegen snoei, waardoor hij ook geschikt is als haagplant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Een prachtige aanvulling op elke tuin vanwege zijn winterkleur en veelzijdigheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen en zorgen voor een mooie uitstraling in de tuin. Deze plant is daarom ideaal voor het creëren van privacy en structuur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld een fleecedoek.

  Ja, de Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' is makkelijk in onderhoud. Deze plant is winterhard en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien zorgt voor een mooie vorm en gezonde groei.

  De Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en obstakels, zodat de plant zich vrij kan uitbreiden. Houd bij het kiezen van de locatie rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Ja, de Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in verschillende lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  In de zomer heeft deze plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig en in de winter is dit minder frequent, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door iets opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het ondersteunen van de biodiversiteit.

  Ja, de Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' staat bekend om zijn aantrekkelijke bloemen die insecten aantrekken, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren. Door zijn wintergroene bladeren biedt de plant het hele jaar door beschutting voor diverse soorten fauna.

  De Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' bloeit in de maanden juni en juli. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom sterk afgeraden om de plant te eten.

  Tuinplanten zoals de Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' hebben de eigenschap geluid te dempen. De dichte bladeren absorberen geluidstrillingen en verminderen zo geluidsoverlast. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • Snoei de Ligustrum ovalifolium in het voorjaar, voordat het nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de struik naar wens in vorm. Zorg voor regelmatig snoeien om de plant compact en gezond te houden.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant water te geven bij de wortels en niet op de bladeren.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen wat meststoffen toe voor een optimale groei.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg voor een goede winterbescherming door de plant te mulchen met bladeren of stro. Bescherm de plant tegen koude wind door een beschutting te creëren met bijvoorbeeld een tuinscherm. Geef de plant voldoende water voordat de vorstperiode begint.

  De Tuinplanten dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Meststoffen kunnen in het voorjaar en de zomer worden toegevoegd voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze eenmaal per jaar in het voorjaar te bemesten met organische mest of een speciale meststof voor hagen en struiken. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en bladeren, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die wordt gebruikt. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Hierdoor zal de plant beter gedijen en gezond blijven. Het gebruik van mulch zal ook de grond temperatuur reguleren en beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met organische meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Bij het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen ingezet worden voor biologische bestrijding. Bij ernstige plagen kan gebruik gemaakt worden van milieuvriendelijke insecticiden.

 • Omschrijving

  De Ligustrum ovalifolium 'Winter Pleasure' is een groenblijvende struik met ovaalvormige, glanzende bladeren die in de winter een paarse tint krijgen. Deze plant bloeit in de zomer met witte geurende bloemen, gevolgd door zwarte bessen in de herfst. De Ligustrum 'Winter Pleasure' is winterhard en goed bestand tegen snoei, waardoor hij ook geschikt is als haagplant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Een prachtige aanvulling op elke tuin vanwege zijn winterkleur en veelzijdigheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.