Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum'

Liriodendron tulipifera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' er en speciel form af den amerikanske tulipantræ med en opadgående vækst. Træet har en smal og søjleformet krone, hvilket gør det velegnet til mindre haver eller smalle bede. Bladene på dette tulipantræ er store, grønne og har en karakteristisk form, der ligner en tulipan. Om sommeren producerer træet smukke gulgrønne blomster, der ligner tulipaner, derfor også navnet. Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' er et markant og dekorativt træ, der kan være en speciel tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og er løvfældende. Det er en haveplante, der kan blive nøgen om vinteren.

  Planten har en vinterhårdhed på ca. -15°C. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse ved hård frost. Denne plante trives godt i vores klima.

  Ja, planten er generelt nemme at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Regelmæssig vanding og beskæring kan hjælpe med at holde planten sund. Det er vigtigt at plante planten i frugtbar jord og placere den i fuld sol.

  Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' har brug for cirka 10 meter i bredden og 15 meter i højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Plant træet på et sted, hvor det får tilstrækkeligt sollys og vand.

  "Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' trives bedst i fuld sol, men vil også kunne klare sig rimeligt godt i halvskygge. I skyggen kan væksten dog blive langsommere, og planten kan have sværere ved at udvikle sig ordentligt."

  Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden får lov at tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rodskade.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektar og pollen, som den tilbyder. Det er en attraktiv tilføjelse til haven for bestøvere.

  Denne træ er en god tilføjelse til biodiversiteten på grund af dens karakteristiske form og blomster, der tiltrækker bier og andre bestøvere. Det giver også ly og mad til forskellige insekter og fugle. Det er en værdifuld tilføjelse til en have eller grøn omgivelse.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni måneder, og blomstringen kan vare cirka to uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand ved høje temperaturer. Bladene kan blive forbrændt, hvis planten står for længe i direkte sollys.

  Nej, bladene og blomsterne på denne plante er ikke spiselige. Det er ikke en fødevareafgrøde og kan være giftig ved indtagelse. Det dyrkes primært som en dekorativ haveplante.

  Ja, Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' har en støjdæmpende effekt. Bladene og grenene absorberer lydbølger, hvilket reducerer omgivelsesstøj. Det er derfor et godt valg for at skabe en rolig og fredelig atmosfære i haven.

 • Denne plante kan let beskæres om foråret for at bevare formen og fjerne døde eller beskadigede grene. Sørg for ikke at beskære for meget, da det kan påvirke plantens vækst og blomstring. Det er vigtigt at bruge skarpt beskæreredskab for at undgå skade på grenene.

  Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' have regularly brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at give for meget vand for at forhindre rodrot. Giv helst vand ved plantens base og ikke over bladene for at forhindre skimmel.

  Planten trives i en godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt gødning for at få den til at vokse og blomstre sundt.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller for våd, da dette kan hæmme væksten. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 er ideel for denne haveplante.

  Denne plante trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod hård vind.

  For at komme igennem vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og kold vind. Det anbefales at beskytte rødderne med muld eller halm og beskytte grenene med et åndbart klæde. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det anbefales at give regelmæssig vanding i tørre perioder for at holde planten sund. Beskær om nødvendigt sent om efteråret eller tidligt om foråret for at bevare formen.

  Brug en langsomt frigivende gødning til havplanter om foråret for at fremme væksten. Undgå for meget kvælstofholdig gødning, da dette kan reducere blomstringen. Sørg for at gødningsstofferne bliver jævnt fordelt omkring plantens rodzone.

  Mulch er gavnligt for væksten af ​​haveplanter, da det hjælper med at forbedre jordstrukturen, holder på fugtigheden og undertrykker ukrudt. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten årligt for at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og skadedyr. Brugen af organisk mulch som flis, barkflis eller kompost anbefales for en sund vækst af haveplanter.

  Den ideelle pH for jorden af en Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' ligger mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at sørge for en let sur til neutral jord for at fremme plantens vækst og sundhed. Regelmæssig testning og justering af pH-værdien kan hjælpe med at få planten til at trives optimalt.

  Planten kan have problemer med bladlus, spindemider og sommerfugle. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten og bruge de rigtige bekæmpelsesmidler om nødvendigt. Det er også muligt at bruge naturlige fjender som mariehøns til bekæmpelse af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' er en speciel form af den amerikanske tulipantræ med en opadgående vækst. Træet har en smal og søjleformet krone, hvilket gør det velegnet til mindre haver eller smalle bede. Bladene på dette tulipantræ er store, grønne og har en karakteristisk form, der ligner en tulipan. Om sommeren producerer træet smukke gulgrønne blomster, der ligner tulipaner, derfor også navnet. Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' er et markant og dekorativt træ, der kan være en speciel tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.