Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' is een klimplant met prachtige rode bloemen. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien in de zomermaanden. Het groene blad van de plant is ovaal van vorm en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. Deze Lonicera plant is winterhard en kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral langs een hekwerk of pergola.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' is niet groenblijvend. Deze plant is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen onder deze grens. In de winter kunnen de bladeren van de plant afvallen, maar in het voorjaar zal de plant weer uitlopen.

  Ja, de Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Hij heeft weinig speciale zorg nodig en kan goed gedijen in diverse bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien zal de plant helpen gezond te blijven.

  De Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de plant te laten klimmen of steun te geven. Plant de Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is bijenlokkend en trekt ook vlinders aan. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is een goede keuze voor biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren en insecten in de tuin. Het kan helpen om de biodiversiteit in uw tuin te vergroten.

  Deze klimplant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hete zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mens en dier. Het wordt daarom afgeraden om de vruchten te consumeren. De plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden.

  Ja, deze klimplant heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden in de buurt van de plant. Echter, de geluidsdempende eigenschappen zijn beperkt en kunnen variëren afhankelijk van de omgeving en de specifieke groeiomstandigheden van de plant. Over het algemeen kunnen tuinplanten zoals deze plant enigszins helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • De Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' moet in het voorjaar na de bloei en in de zomer gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Snoei de plant niet te diep, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis om schimmelgroei en ziektes te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het regelmatig bemesten van de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het heeft de voorkeur voor een neutrale tot licht zure pH in de bodem. Zorg voor voldoende voeding en vocht voor een gezonde groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en steun te vinden. Besproei de plant regelmatig bij warm weer om uitdroging te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een laag stro of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de planten in een beschutte locatie te plaatsen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Controleer regelmatig op ongedierte en snoei dode takken weg voor een gezonde groei.

  De Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' kan het beste worden bemest met een organische meststof in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof speciaal voor klimplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vochtverlies tegen te gaan en de grond te voeden. Mulch helpt ook onkruidgroei te onderdrukken en zorgt voor een goede isolatie voor de wortels van de plant. Het is belangrijk om de mulch laag jaarlijks te vernieuwen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op eventuele plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepoplossingen worden ingezet. Het is ook aan te raden om de plant te voorzien van voldoende luchtstroming en vochtregulering om schimmelvorming te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' is een klimplant met prachtige rode bloemen. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien in de zomermaanden. Het groene blad van de plant is ovaal van vorm en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. Deze Lonicera plant is winterhard en kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral langs een hekwerk of pergola.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.