Lonicera klim caprifolium

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera klim caprifolium, ook wel bekend als kamperfoelie, is een prachtige klimplant met geurige bloemen en lange, slingerende stengels. De bloemen van deze plant zijn buisvormig en komen in verschillende kleuren, zoals wit, roze en geel. De Lonicera klim caprifolium is een snelle groeier en kan een hoogte bereiken van wel 4 meter. Deze plant is geliefd bij bijen en vlinders vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een ideale plant om langs een schutting, pergola of muur te laten groeien en zo een prachtige natuurlijke omgeving te creëren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat hij zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Planten die groenblijvend zijn, blijven dus het hele jaar door groen.

  De Lonicera klim caprifolium is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. In de winter kan hij gewoon buiten blijven staan, zonder extra bescherming.

  Ja, de Lonicera klim caprifolium is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien voor een gezonde groei.

  Deze klimplant heeft voldoende ruimte nodig om verticaal te groeien en te klimmen langs een hek, muur of pergola. Zorg ervoor dat er voldoende ondersteuning en ruimte is voor de uitgestrekte takken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

  De Lonicera klim caprifolium groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is geen plant die goed gedijt in de volledige schaduw. Zorg dus voor voldoende licht voor een goede groei.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is aan te raden regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun zoete geur en nectar. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die deze nuttige bestuivers aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten en vogels aantrekt door middel van de bloemen en bessen. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen, waardoor de diversiteit van dieren in de omgeving wordt verhoogd. Daarnaast kan het bijdragen aan een gezonde leefomgeving door het stimuleren van natuurlijke processen.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met juni en de bloei kan tot 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Regelmatig water geven is nodig om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van de bessen kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze plant niet te eten.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en daardoor een zekere geluidsdempende eigenschap heeft. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen, vooral in een tuin of buitenruimte.

 • Snoei de plant in het voorjaar direct na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de overige takken terug tot gewenste lengte. Bij jonge planten kan de snoei helpen om een compacte groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in een plas water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De beste potgrond voor Tuinplanten is een lichtzure, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en de plant niet te veel water te geven. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig extra voeding te geven tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Lonicera klim caprifolium gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een vruchtbare, goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Deze plant kan zowel in de volle grond als in een pot op het terras worden geplaatst.

  Deze plant heeft over het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar kan wel wat bescherming gebruiken bij extreme vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Het is ook belangrijk om de plant tijdens de winterperiode regelmatig te controleren op eventuele schade en deze indien nodig te herstellen.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Controleer regelmatig op ziekten en plagen en behandel indien nodig.

  Tuinplanten zoals Lonicera klim caprifolium hebben behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven groeien. Gebruik een organische meststof voor bloeiende planten om voldoende voedingsstoffen te bieden. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloei.

  Mulch is een goed idee voor deze plant, omdat het de bodem vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem als het verteert. Kies een organisch mulchmateriaal zoals bladeren, boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De plant Lonicera klim caprifolium gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een bodem met een pH tussen 6 en 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of compost.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, spint en witte vlieg. Om ongedierte te bestrijden kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het regelmatig controleren en eventueel besproeien met water kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Lonicera klim caprifolium, ook wel bekend als kamperfoelie, is een prachtige klimplant met geurige bloemen en lange, slingerende stengels. De bloemen van deze plant zijn buisvormig en komen in verschillende kleuren, zoals wit, roze en geel. De Lonicera klim caprifolium is een snelle groeier en kan een hoogte bereiken van wel 4 meter. Deze plant is geliefd bij bijen en vlinders vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een ideale plant om langs een schutting, pergola of muur te laten groeien en zo een prachtige natuurlijke omgeving te creëren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.