Lonicera struik fragrantissima

Lonicera struik

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera struik fragrantissima, ook wel bekend als de winterkamperfoelie, is een bladverliezende struik die voornamelijk in de winter bloeit. De bloemen van deze plant zijn wit en zeer geurig, waardoor ze een aangename geur verspreiden in de tuin. De bladeren van de Lonicera struik fragrantissima zijn ovaal en groen van kleur. Deze struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. De Lonicera struik fragrantissima is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn geurige bloemen en winterbloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze struik is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een wintergroene plant die ook in de wintermaanden kleur en structuur biedt in de tuin.

  Lonicera struik fragrantissima is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan dus overleven in de Nederlandse winters.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de struik af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Verder gedijt deze plant goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen.

  De Lonicera struik fragrantissima heeft minimaal 1 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er genoeg afstand is tot andere planten zodat de struik voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om de struik regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

  Ja, de Lonicera struik fragrantissima groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De Lonicera struik fragrantissima heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd de grond vochtig maar niet drassig.

  Ja, deze struik trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurige bloemen die veel nectar produceren. Het is een goede keuze voor een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. De plant zal dus zeker bijen en vlinders naar je tuin lokken.

  De Lonicera struik fragrantissima trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren, wat ook positief is voor de biodiversiteit. Tot slot kan de Lonicera struik fragrantissima helpen om de bodem gezond te houden door zijn diepe wortelsysteem.

  De Lonicera struik fragrantissima bloeit van januari tot maart en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze struik kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en bescherming te bieden tegen harde wind en felle zon in extreem hete zomers.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten. Het is beter om de plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, de Lonicera struik fragrantissima heeft dichte groei en bladeren die geluid kunnen dempen. Het is een goede keuze voor het verminderen van geluidshinder in de tuin.

 • De struik dient na de bloei gesnoeid te worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode en beschadigde takken en snoei takken die elkaar kruisen. Gebruik scherpe snoeischaar om de struik gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Lonicera struik fragrantissima groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Een potgrond geschikt voor tuinplanten is geschikt voor deze struik.

  De Lonicera struik fragrantissima gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze struik gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de geurige bloemen te voorkomen. Het is ideaal om de struik te planten in een border of als solitair exemplaar in de tuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als het een strenge winter betreft. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is redelijk winterhard. In het voorjaar kan de struik worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  De Tuinplanten hebben baat bij een halfjaarlijkse bemesting met organische mest of kunstmest. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest in het voorjaar en nogmaals in de zomer voor optimaal resultaat.

  Mulch de grond rondom deze struik in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, naalden of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de struik aanligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Lonicera struik fragrantissima gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad in stand te houden om de plant gezond te houden en optimaal te laten groeien. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen en deze indien nodig direct te behandelen. Daarnaast kunt u preventieve maatregelen nemen, zoals het schoonhouden van de omgeving en het zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

 • Omschrijving

  De Lonicera struik fragrantissima, ook wel bekend als de winterkamperfoelie, is een bladverliezende struik die voornamelijk in de winter bloeit. De bloemen van deze plant zijn wit en zeer geurig, waardoor ze een aangename geur verspreiden in de tuin. De bladeren van de Lonicera struik fragrantissima zijn ovaal en groen van kleur. Deze struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. De Lonicera struik fragrantissima is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn geurige bloemen en winterbloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.