Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' is een klimmende kamperfoelie met prachtige opvallende bloemen. De bloemen zijn buisvormig en hebben een warme oranje-roze kleur die in de zomer bloeit. Het blad van deze plant is groen met een gele en roze tint, wat zorgt voor een mooi contrast. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. De 'Goldflame' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat deze plant het hele jaar door kleur en leven toevoegt. Het is een winterharde en gemakkelijk te verzorgen plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Overwinteren in een beschutte locatie kan helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, de Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omgevingen en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien en voldoende water geven zal de plant gezond en mooi houden.

  Om optimaal te groeien heeft de plant voldoende ruimte nodig, ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de wortels om zich te ontwikkelen en voor de takken om uit te groeien. Houd rekening met de groeisnelheid en plant de Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' op een geschikte locatie in de tuin.

  De Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' groeit het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant eenmaal per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en kleur van de bloemen. Het trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan die op zoek zijn naar nectar. Het is daarom een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de bloemen van deze plant worden vaak bezocht door bijen en vlinders, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast trekt het ook vogels aan die van de bessen kunnen profiteren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus een positieve invloed hebben op de lokale biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met juli. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Een beetje schaduw op het heetst van de dag kan de plant ook goed verdragen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk aangeplant vanwege zijn decoratieve eigenschappen en niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar en veilig zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant is geluidsdempend door zijn dichte bladerdek en groeiwijze. Planten kunnen geluidsgolven absorberen en daardoor een dempend effect hebben in de tuin. Het kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei tot vlak boven een knop of vertakking. Knip takken die te ver uitsteken of de groei belemmeren ook weg.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven om de grond vochtig te houden. Een voedzame potgrond zal de groei en bloei van deze plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het kan goed groeien in zowel zure als neutrale bodems. Zorg voor een humusrijke bodem voor optimale groei.

  De Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant kan ook goed gedijen op een beschutte plek in de tuin.

  De Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' heeft winterbescherming nodig door mulchen met compost of bladeren rond de wortels. Je kan ook een beschermende laag stro of jute rond de plant aanbrengen en deze afdekken met een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant vereist regelmatig snoeien om een compacte groei te behouden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft door regelmatig water te geven. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is het aan te raden om regelmatig organische meststof toe te voegen in het voorjaar. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof bevat voor een gezonde groei. Gebruik geen meststof in de wintermaanden.

  Het is belangrijk om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen en vocht vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad van de bodem mag dus niet te hoog zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 voor optimale groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u organische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruiken. Het regelmatig houden van de plant gezond en goed bemesten kan ook helpen om ongedierte te voorkomen. Controleer regelmatig de bladeren en stelen van de plant op tekenen van insectenplagen en neem indien nodig actie.

 • Omschrijving

  Lonicera klim x heckrottii 'Goldflame' is een klimmende kamperfoelie met prachtige opvallende bloemen. De bloemen zijn buisvormig en hebben een warme oranje-roze kleur die in de zomer bloeit. Het blad van deze plant is groen met een gele en roze tint, wat zorgt voor een mooi contrast. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. De 'Goldflame' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.