Lonicera klim japonica

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lonicera klim japonica, også kendt som japansk kaprifolie, er en klatreplante med smukke blomster. Den har glinsende, mørkegrønne blade og producerer duftende, hvide til lyserøde blomster om sommeren. Denne plante vokser hurtigt og kan nå store højder ved at klamre sig fast til en klatrehjælp. Lonicera klim japonica trives bedst i veldrænet jord og solrige til halvskyggede placeringer. Det er et populært valg til at dække vægge, hegn og pergolaer i haven på grund af dens elegante udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn. Den bevarer sine blade hele året rundt. Det er en smuk tilføjelse til haven på grund af, at den bevarer sine blade, selv i vintermånederne.

  Denne plante er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er en haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost.

  Ja, denne klatreplante er generelt ret let at holde. Sørg for tilstrækkelig vand og beskær regelmæssigt for at stimulere væksten. Placer planten et sted med solskin eller delvis skygge for optimal vækst.

  For denne klatreplante har du brug for ca. 2-3 meter plads til at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig klatrestøtte, såsom et espalier eller gitterpanel, for at hjælpe planten med at klatre opad. Sørg for tilstrækkelig lys og luftcirkulation omkring planten for at fremme sund vækst.

  Lonicera klima japonica trives godt i skyggen. Det er en robust plante, der trives godt under mindre solrige forhold. Sørg for tilstrækkeligt fugtig jord og regelmæssig gødning for optimal vækst.

  Lonicera klima japonica har brug for vand ca. 1 gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er et godt valg for haver, der ønsker at fremme biodiversitet og tiltrække bestøvere. Planter som denne kan hjælpe med at støtte det lokale økosystem.

  Lonicera klim japonica er en populær haveplante, der ikke specifikt er kendt for sit bidrag til biodiversitet i haven. For at øge biodiversiteten er det bedre at vælge indfødte planter, der tiltrækker lokale dyr og insekter.

  Planten blomstrer fra maj til juli, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante tåler godt fuld sol. Det er en stærk klatreplante, der trives godt på solrige steder. Sørg dog for tilstrækkelig vand i tørre perioder.

  Nej, bærrene fra denne plante er giftige for mennesker at spise. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante. Det er vigtigt at undgå, at børn eller kæledyr indtager bærrene.

  Ja, Haveplanter kan dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger med deres blade og grene. Ved at placere planter i haven kan støj fra f.eks. trafik og naboer reduceres.

 • Det er vigtigt at beskære planten efter blomstring for at bevare formen og sundheden. Fjern gammelt træ og beskær grene, der krydser hinanden. Klip også døde eller beskadigede grene væk for at stimulere planten til at producere ny vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base og undgå våde blade for at forhindre skimmelsvækst.

  For haveplanter som disse anbefales det at plante i veldrænet pottemuld. Vælg en pottemuld, der er specielt udviklet til haveplanter, da dette vil sikre god vækst og blomstring. Sørg for at skifte pottemuld regelmæssigt eller tilføre gødning for at opretholde plantens sundhed.

  Planten kræver en godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed, da planten ikke trives i for våd jord. Tilføjelse af kompost kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten for denne planteart.

  Denne plante trives bedst på en solrig eller delvist skyggefuld placering. Sørg for god dræning af jorden og beskyt planten mod hård vind. Undgå for våd jord, da dette kan forårsage rodrot.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren er det vigtigt at mulche planten godt med f.eks. blade eller halm. Derudover kan det hjælpe at beskytte planten med en speciel vinterdække eller fiberdug. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand inden frostperioden begynder.

  Denne klatreplante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og fjern døde grene. Giv planten regelmæssig gødning for en sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at tilføje gødning til haveplanter en gang om året, helst om foråret. Brug en universel gødning med en afbalanceret mængde kvælstof, fosfor og kalium for optimal vækst og blomstring. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller bark hjælper med at holde jorden fugtig og bevare næringsstoffer. Dette fremmer vækst og sundhed for planten. Det anbefales at lægge et lag mulch hvert år om foråret.

  Kaprifolietræet trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH, helst mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den for at fremme plantens vækst og blomstring. Tilføjelse af organisk materiale som kompost kan hjælpe med at holde pH-værdien på det rette niveau.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du sørge for god luftcirkulation og dræning. Derudover kan naturlige fjender såsom mariehøns og snyltehvepse hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Hvis nødvendigt kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Lonicera klim japonica, også kendt som japansk kaprifolie, er en klatreplante med smukke blomster. Den har glinsende, mørkegrønne blade og producerer duftende, hvide til lyserøde blomster om sommeren. Denne plante vokser hurtigt og kan nå store højder ved at klamre sig fast til en klatrehjælp. Lonicera klim japonica trives bedst i veldrænet jord og solrige til halvskyggede placeringer. Det er et populært valg til at dække vægge, hegn og pergolaer i haven på grund af dens elegante udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.