Lonicera klim japonica 'Aureoreticulata'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lonicera klima japonica 'Aureoreticulata' er en klatreplante med iøjnefaldende gule blade med grønne årer. Det er en hurtigtvoksende plante, der binder sig godt til mure, hegn og pergolaer. Om sommeren producerer planten velduftende hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Regelmæssig beskæring hjælper med at holde planten i form og fremme blomstringen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om efteråret. Det er en løvfældende klatreplante, der om vinteren kan blive bar. Den tilhører kategorien af haveplanter.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan overleve temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. et tykt lag muld.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Sørg for regelmæssig vanding og beskæring om foråret. Udover det kræver planten ikke meget ekstra pleje.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne klatre og vokse. Det anbefales at placere den i en rummelig have eller mod en pergola eller et hegn, hvor den har tilstrækkelig støtte. Tag også højde for den højde og bredde, som planten kan nå.

  Planten trives godt i skyggen og kan endda trives i delvis skygge. Det er vigtigt at få tilstrækkeligt lys til en sund vækst og blomstring. Sørg for en fugtig og veldrænet jord for optimale vækstforhold.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder om sommeren. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at den bliver oversvømmet. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordbundsforholdene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne besøges ofte af sommerfugle og bier på grund af deres nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster og tilbyder en skjuleplads for små dyr som fugle og insekter. At tilføje denne plante til din have kan hjælpe med at øge diversiteten af planter og dyr.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  De Lonicera klima japonica 'Aureoreticulata' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varmt vejr. Det er en stærk og robust plante, der tåler sollys godt.

  Nej, planten Lonicera klim japonica 'Aureoreticulata' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at vælge andre spiselige planter til konsum.

  Ja, denne plante har en tæt bladekse og kan dæmpe lyd en smule. Det kan hjælpe med at danne en hæk eller grøn væg som en slags lyddæmper. Dog vil det ikke blokere alle lyde fuldstændigt.

 • Planten bør bedst beskæres efter blomstring om foråret for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde grene og eventuelt gammelt træ for at holde planten sund. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skade på planten.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmelvækst.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og have en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden er fugtig, men ikke for våd. En næringsrig jord vil bidrage til en sund vækst og blomstring af planten.

  Denne plante foretrækker en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med halm, blade eller et vævstykke. Sørg for, at plantens rødder også er beskyttet mod frost.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for tilstrækkeligt vand og næring i vækstsæsonen. Tjek regelmæssigt for sygdomme og skadedyr og behandle om nødvendigt.

  Haveplanter som disse har generelt brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at holde planten sund og livlig. Gødsk gerne om foråret og sommeren for optimal vækst og blomstring.

  At mulchning af havplanter som denne giver isolering mod ekstreme temperaturer og holder fugt i jorden. Det hjælper også med at holde ukrudt under kontrol og tilføjer næringsstoffer til jorden, når det nedbrydes. Vælg organisk mulchmateriale som blade, halm eller træflis for de bedste resultater.

  Lonicera klima japonica 'Aureoreticulata' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader. At regelmæssigt kontrollere og justere pH-værdien af jorden kan hjælpe med at holde planten sund.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Lonicera klatre japansk 'Aureoreticulata', kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse bruges. Derudover kan insektmidler baseret på pyrethrum eller neemolie anvendes. Regelmæssig inspektion af planterne for tegn på skadedyr og fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Lonicera klima japonica 'Aureoreticulata' er en klatreplante med iøjnefaldende gule blade med grønne årer. Det er en hurtigtvoksende plante, der binder sig godt til mure, hegn og pergolaer. Om sommeren producerer planten velduftende hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge. Regelmæssig beskæring hjælper med at holde planten i form og fremme blomstringen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.