Lonicera klim japonica 'Halliana'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Lonicera klima japonica 'Halliana' er en hurtigvoksende klatreplante med skinnende, stedsegrønne blade og duftende hvide blomster, der blomstrer om sommeren. Denne plante kan blive op til 6 meter høj og er ideel til at dække hegn, mure eller pergolaer. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og spreder en dejlig sød duft. 'Halliana' er vinterhårdfør og let at vedligeholde, og trives bedst på en solrig til halvskyggefuld plads i veldrænet jord. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en smuk og velduftende klatreplante til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at den også beholder sine blade om vinteren. Det er en smuk tilføjelse til haven hele året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost for at undgå skader. Haveplanter kan være mere følsomme over for frost end vilde planter.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og beskæring for at forblive sund. Sørg også for tilstrækkeligt sollys og næringsstoffer for optimal vækst.

  Lonicera klima japonica 'Halliana' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og forgrene sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at brede sig ud og fremme en sund vækst. Tag højde for plantens højde og bredde ved plantning i haven.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil væksten sandsynligvis være langsommere, og planten vil producere færre blomster. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt eller halvskyggeagtigt sted for optimal vækst.

  Lonicera klimplante 'Halliana' har brug for vand to til tre gange om ugen, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig dræning for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og nektarrige blomster. Det kan være en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække vilde dyr. Det er vigtigt at vedligeholde planten regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden og give insekterne mad.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle, bier og andre insekter med sine duftende blomster og nektar. Derudover giver planten ly og mad til forskellige fuglearter. Det skaber en varieret og livlig haveomgivelse.

  Denne klatreplante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka fire måneder. Det er et smukt tilføjelse til haven i sommermånederne.

  Denne plante tåler godt fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Når planten får tilstrækkeligt med sollys, vil den vokse og blomstre godt.

  Nej, Lonicera klima japonica 'Halliana' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det kan være giftigt ved indtagelse.

  Ja, denne plante har en tæt bladebund, der dæmper lyd. Det kan være et godt valg for at reducere omgivende støj i haven eller på terrassen.

 • Beskær planten om foråret efter blomstringen for at bevare formen. Fjern gamle og døde grene for at fremme væksten. Beskær regelmæssigt for at holde planten sund og kompakt.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er bedst at give vand om morgenen for at undgå skimmelsvamp.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral til let sur pH-værdi. Giv regelmæssigt vand for at holde jorden fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord. Brug af pottemuld specielt til blomstrende planter kan stimulere plantens vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten for denne plante er bedst, når jorden er veldrænet og frugtbar. Det er vigtigt, at jorden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke er for våd. En neutral til let sur pH-værdi er ideel for denne plantesort.

  Lonicera klim japonica 'Halliana' trives bedst i en solrig til halvskyggefuld position i frugtbar, veldrænet jord. Sørg for, at planten har nok plads til at klatre, og understøt den om nødvendigt med en klatrehjælp. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og beskytte planten mod hård vind.

  Haveplanter som Lonicera kan have brug for beskyttelse i vintermånederne. Du kan f.eks. dække planten med et lag halm eller blade og sørge for, at rødderne er godt beskyttede. Det er også vigtigt at placere planten et beskyttet sted for at undgå frostskader.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og beskær de nye skud om sommeren for at fremme væksten. Det anbefales at fodre planten med en afbalanceret gødning om foråret.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at tilføje organisk gødning eller speciel gødning til blomstrende planter om foråret. Brug også en generel gødning i løbet af vækstperioden for at holde planten sund. Sørg for at gødningen fordeles jævnt omkring rødderne, og følg altid instruktionerne på emballagen.

  Dæk jorden omkring planten med et lag organisk materiale, såsom kompost eller træbark, for at holde fugtigheden og undertrykke ukrudt. Dette vil fremme plantens vækst og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Sørg for, at laget af muld ikke ligger direkte mod plantens stamme for at undgå råd.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi på omkring 5,5 til 7,0 er ideel for god vækst og blomstring. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for optimal plantes sundhed.

  Denne plante kan udsættes for gener som bladlus, spindemider og larver. For at forebygge dette, kan du regelmæssigt inspicere planten og bruge bekæmpelsesmidler om nødvendigt. Det anbefales også at holde planten sund og stærk ved regelmæssigt at gøde og vande den.

 • Beskrivelse

  Den Lonicera klima japonica 'Halliana' er en hurtigvoksende klatreplante med skinnende, stedsegrønne blade og duftende hvide blomster, der blomstrer om sommeren. Denne plante kan blive op til 6 meter høj og er ideel til at dække hegn, mure eller pergolaer. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og spreder en dejlig sød duft. 'Halliana' er vinterhårdfør og let at vedligeholde, og trives bedst på en solrig til halvskyggefuld plads i veldrænet jord. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en smuk og velduftende klatreplante til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.