Lonicera klim japonica var. repens

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Lonicera klim japonica var. repens er en klatrende plante med stedsegrønne blade og hvide blomster, der er duftende. Det er en slags kaprifolie, der er lavtvoksende og kan bruges godt som bunddække. Planten trives godt i fuld sol eller halvskygge og kan dyrkes både i jorden og i en potte. Det er en vinterhårdfør plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Den Lonicera klim japonica var. repens er også populær på grund af de bier og sommerfugle, der tiltrækkes af blomsterne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er et godt valg til haven, da den er godt rustet til de nederlandske vintre. Sørg for, at planten er godt beskyttet under længerevarende frostperioder.

  Ja, denne plante er meget let at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Det er en stærk og sund plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring fremmer vækst og blomstring.

  Planten har brug for omkring 1 til 1,5 meter plads i bredden og 0,5 til 1 meter i højden. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til planten at vokse og sprede sig. Det anbefales at trimme planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Ja, denne plante trives godt i skygge og kan endda trives under træer og buske. Det er vigtigt at sørge for en frugtbar, veldrænet jord for optimal vækst. Regelmæssig vanding er også afgørende for en sund udvikling af denne plante.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også at give for meget vand. Det anbefales at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster, den producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og hjælpe bier og sommerfugle. Planten giver en smuk og livlig tilføjelse til haven.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Derudover kan planten også fungere som skjulested for små dyr. Det giver derfor en varieret og livlig have.

  Denne klatreplante blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  Planten kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder for at undgå udtørring. Derudover kan det være nødvendigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol i ekstrem varme.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante som føde. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, Lonicera klima japonica var. repens har egenskaben med at dæmpe lyd takket være den tætte beplantning og bladkanopy. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Denne klatreplante bør beskæres bedst om vinteren eller tidlig forår. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær resten af grenene tilbage til den ønskede højde. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Denne klatreplante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at give for meget vand. Vand helst ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Det er vigtigt for planten at blive plantet i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Brug en potte med drænhuller til at lade overskydende vand løbe væk.

  Jordkvaliteten skal være god drænende og nærende, helst let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke er for våd. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordstrukturen og hjælpe planten med at trives.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og holdes regelmæssigt fugtig. Undgå for våde eller for tørre forhold.

  Sørg for at pakke planten godt ind med et tykt lag muld for at beskytte rødderne mod kolde temperaturer. Placer en beskyttende klud eller jutesæk over planten for at undgå frostskade. Undgå dog plastfolie, da det kan hindre luftstrømmen og fremme skimmeldannelse.

  Denne plante har regelmæssigt behov for vand, især i tørre perioder. Beskær døde grene og fjern gamle blomster for at fremme væksten. Giv lejlighedsvis gødning for at holde planten sund.

  Haveplanter som disse har brug for en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Gødskning bør finde sted om foråret og eventuelt igen om sommeren for en god vækst og blomstring. Vær opmærksom på doseringen og følg vejledningen på emballagen af gødningen.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig, reducere ukrudtsvækst og beskytte plantens rødder mod temperatursvingninger. Det er vigtigt at påføre et lag mulch på ca. 5-10 cm tykt omkring planten, men sørge for at stammen eller basis af planten ikke er dækket. Der findes forskellige typer af mulch, såsom barkflis, kakaoskaller eller kompost, der kan anvendes.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi på omkring 6 til 7 er ideel for optimal vækst. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst.

  Når man bekæmper skadedyr på denne plante, er det vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger, som f.eks. regelmæssig kontrol af tegn på skadedyr og sikre en sund vækstmiljø. Hvis nødvendigt kan biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender anvendes til at bekæmpe skadedyr. Kemiske bekæmpelsesmidler frarådes på grund af den skade, de kan forårsage på nyttige insekter og miljøet.

 • Beskrivelse

  Den Lonicera klim japonica var. repens er en klatrende plante med stedsegrønne blade og hvide blomster, der er duftende. Det er en slags kaprifolie, der er lavtvoksende og kan bruges godt som bunddække. Planten trives godt i fuld sol eller halvskygge og kan dyrkes både i jorden og i en potte. Det er en vinterhårdfør plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Den Lonicera klim japonica var. repens er også populær på grund af de bier og sommerfugle, der tiltrækkes af blomsterne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.