Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold'

Lonicera struik

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' is een compacte struik met heldergele bladeren die een opvallende verschijning in de tuin vormen. Deze struik groeit dicht en compact en is daardoor ideaal als haagplant of bodembedekker. In het voorjaar verschijnen er kleine, witte bloemen die een zoete geur verspreiden en vlinders aantrekken. De 'Baggesen's Gold' is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een veelzijdige en onderhoudsvriendelijke plant die het hele jaar door een mooie aanvulling op de tuin vormt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer veel andere planten kaal zijn. Het geeft een blijvend groene uitstraling aan de tuin.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt aan de verzorging. Regelmatig snoeien bevordert de gezondheid en vorm van de plant. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 60 tot 90 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  Ja, de Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en winterharde plant die weinig zonlicht nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor optimale groei.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze struik trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die ondersteuning biedt aan deze insecten. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, de Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' is goed voor biodiversiteit omdat het nectar levert voor bijen en andere bestuivende insecten. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor vogels. Het draagt hiermee bij aan een gezonde en gevarieerde tuinomgeving.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 1 tot 2 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en doet het goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant gedijt goed in de volle zon en zal mooi groeien en bloeien.

  Nee, de Lonicera nitida 'Baggesen's Gold' is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege zijn aantrekkelijke gouden bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft dichte vertakkingen die geluid kunnen absorberen. Het bladerdak zorgt voor een dempend effect op omgevingsgeluid. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • De struik kan het beste gesnoeid worden in de lente, direct na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en bloei te bevorderen. Het regelmatig terugsnoeien zorgt voor een compacte groei en gezonde plant.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' verlangt regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur voedzame potgrond voor optimale groei.

  Deze struik gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en zo nodig bij te mesten.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Deze plant kan zowel in de border als in een pot op het terras geplaatst worden.

  Voor deze plant is winterbescherming aan te raden, vooral bij strenge vorst. Bedek de wortels met mulch en bescherm de takken met een laag stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude wind en sterke neerslag.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei de struik na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken indien nodig. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes.

  Deze struik heeft geen specifieke bemestingsbehoeften, maar kan profiteren van een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt ingewerkt in de bodem rondom de plant. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm en houd deze uit de directe buurt van de stam van de plant.

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem te reguleren.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplanten kan er gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke methoden, zoals het verwijderen van aangetaste bladeren en het besproeien met een mengsel van water en zeep. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken door het planten van bloemen die nuttige insecten aantrekken. Als de plaag te groot wordt, kan er eventueel biologische bestrijding worden ingezet met behulp van natuurlijke vijanden van het ongedierte.

 • Omschrijving

  De Lonicera struik nitida 'Baggesen's Gold' is een compacte struik met heldergele bladeren die een opvallende verschijning in de tuin vormen. Deze struik groeit dicht en compact en is daardoor ideaal als haagplant of bodembedekker. In het voorjaar verschijnen er kleine, witte bloemen die een zoete geur verspreiden en vlinders aantrekken. De 'Baggesen's Gold' is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een veelzijdige en onderhoudsvriendelijke plant die het hele jaar door een mooie aanvulling op de tuin vormt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.