Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson'

Lonicera struik

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is een compact groeiende struik met glanzende bladeren en een dichte vertakking. De bladeren zijn donkergroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de struik zitten. In de lente produceert de plant kleine, witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei groeien er rode bessen aan de struik die vogels aantrekken. De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar en zorgt zo voor een blijvend groen effect in de tuin. Dit maakt het een goede keuze voor het creëren van structuur en privacy in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme vorst. Bescherm de plant bijvoorbeeld met een mulchlaag of vliesdoek.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten zal bijdragen aan een goede groei en bloei.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een minimale afstand van ongeveer 60 cm tussen elke plant om overmatige concurrentie te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' groeit ook goed in de schaduw. Het is een sierlijke plant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. Zorg voor voldoende vochtige grond en de plant zal goed gedijen, zelfs in de schaduw.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen heeft de plant eens per week water nodig.

  Ja, de Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkelijkheid voor bestuivers. Het kan dus bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin.

  Ja, de Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is goed voor biodiversiteit aangezien het vogels aantrekt met zijn bessen en geschikt is als schuilplaats voor insecten en kleine dieren. Het draagt zo bij aan een gevarieerde en levendige tuin.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' bloeit in de maanden mei en juni, gedurende ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze struik kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. In de winter kan wat bescherming tegen felle zonnestralen gunstig zijn.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het kan giftig zijn voor mensen en dieren als het wordt ingeslikt. Het is veiliger om deze plant niet te consumeren.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' heeft het vermogen om geluid te dempen, wat kan bijdragen aan een rustige en vredige omgeving in de tuin. Dit komt door de dichte bladeren en de vorm van de struik, die geluidsgolven kunnen absorberen. Het is daarom een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in de tuin.

 • De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om een gezonde groei te bevorderen. Knip de takken terug tot net boven een nieuwe scheut of knop.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de wortels en vermijd bladnat om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze struik groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Voeg organische meststof toe om de groei te stimuleren.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' gedijt het best in een goed doorlatende bodem die vochtig, maar niet constant nat is. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te mulchen om de bodemvochtigheid te behouden en de plant gezond te houden.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant gedijt goed in een beschutte standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in droge periodes.

  Om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden, kan het helpen om een laag mulch aan te brengen rond de wortels en de bodem goed te draineren. Daarnaast kan het gebruik van een winterafdekking of fleecehoes helpen om de struik te beschermen tegen de kou. Het is raadzaam om te voorkomen dat de plant blootgesteld wordt aan sterke vorst en harde wind.

  Deze struik houdt van een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Snoei de struik na de bloei om de vorm en de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig, vooral tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is aanbevolen voor deze tuinplant om de wortels vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers en zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze struik, kunnen preventieve maatregelen genomen worden zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is een compact groeiende struik met glanzende bladeren en een dichte vertakking. De bladeren zijn donkergroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de struik zitten. In de lente produceert de plant kleine, witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei groeien er rode bessen aan de struik die vogels aantrekken. De Lonicera struik nitida 'Ernest Wilson' is een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.