Lonicera struik nitida 'Hohenheimer Findling'

Lonicera struik

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' er en kompakt og godt forgrenet busk med skinnende grønne blade. Busken kan blive ca. 1,5 meter høj og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Om foråret blomstrer Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' med små hvide blomster, der spreder en dejlig duft. Efter blomstringen vises der røde bær, som er populære hos fugle. Denne busk er nem at vedligeholde og kan bruges godt som hæk eller solitærplante i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' er stedsegrøn. Bladene forbliver grønne hele året og tilfører farve og struktur i haven, selv om vinteren. Det er et smukt supplement til andre haveplanter, der mister deres blade.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten godt under frostperioder. På den måde forbliver den sund og kan vokse fint i haven.

  Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt og give den tilstrækkeligt med vand og gødning. Sørg for, at planten er placeret et passende sted med tilstrækkeligt lys og beskyttelse mod stærk vind.

  Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at tilbyde tilstrækkelig plads mellem andre planter for at tillade luftcirkulation og sollys. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantningsafstanden.

  Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet, og den kan blomstre dårligere. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt eller let skygget sted.

  Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af jordkvaliteten og vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at vandet kan dræne godt for at forhindre rodrot.

  Ja, Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' tiltrækker sommerfugle og bier med blomster, der producerer nektar. Dette gør planten til et værdifuldt tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere. Det er en smuk plante, der skaber en livlig og varieret have.

  Lonicera struik nitida 'Hohenheimer Findling' tiltrækker sommerfugle, bier og andre insekter, hvilket gør den til en god plante for biodiversitet i haven. Den giver ly og mad til forskellige dyr og bidrager således til et sundt og varieret miljø. Det er derfor et værdifuldt tilføjelse til en biodivers have.

  Denne busk blomstrer normalt i april og maj månederne. Blomstringen kan vare cirka to til tre uger.

  Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og robust plante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig vand ved høje temperaturer.

  Nej, Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og egnet til konsum. Det frarådes at spise dele af denne plante.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende evne, da de kan absorbere lydbølger. Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' kan derfor hjælpe med at reducere lyden i haven. Effekten vil dog ikke være så stor som med specielle lyddæmpende materialer.

 • Beskær busken om foråret for at fremme formen og væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær den regelmæssigt for at holde den kompakt. Undgå at beskære om efteråret, da det kan gøre planten mere følsom over for frostskader.

  Giv planten regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også at rødderne bliver for våde. Giv helst vand ved plantens base for at forebygge skimmelsygdomme.

  Lonicera-planten nitida 'Hohenheimer Findling' trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rådne rødder. Vand planten regelmæssigt, men lad pottemulden tørre ud mellem vandingerne.

  Lonicera busken nitida 'Hohenheimer Findling' trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er næringsrig og har en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder.

  Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld position. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde jordtyper for at forhindre rodrot. Denne plante kan vokse godt i bede, plantekrukker eller som hæk.

  Om vinteren har denne plante brug for ekstra beskyttelse mod frost. Pak planten ind i f.eks. jute eller bobleplast for at beskytte rødderne. Placér planten et beskyttet sted mod kold vind og sørg for tilstrækkelig muld omkring rødderne.

  Planten kræver regelmæssig beskæring om foråret og efteråret for at bevare formen. Sørg for godt drænet jord og tilstrækkeligt vand i tørre perioder. Gød planten årligt om foråret for at opnå en sund vækst.

  Have brug for regelmæssig gødning for at forblive sund og vokse godt. Brug en generel gødning til haveplanter om foråret og sommeren i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer, men undgå overgødning for at forhindre rodforbrænding.

  Det anbefales at lægge et lag mulch omkring rødderne af denne plante. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykker ukrudtsvækst. Det bedste tidspunkt at mulche er om foråret eller efteråret.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at sørge for en veldrænet jord for at undgå rodskader. Regelmæssig kontrol og - om nødvendigt - tilpasning af jordens pH-værdi kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr som lus og spindemider. Ved at inspicere planten regelmæssigt kan eventuelle skadedyr opdages i tide og bekæmpes. Naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie kan hjælpe med at forebygge skadedyr på planten.

 • Beskrivelse

  Den Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' er en kompakt og godt forgrenet busk med skinnende grønne blade. Busken kan blive ca. 1,5 meter høj og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Om foråret blomstrer Lonicera busk nitida 'Hohenheimer Findling' med små hvide blomster, der spreder en dejlig duft. Efter blomstringen vises der røde bær, som er populære hos fugle. Denne busk er nem at vedligeholde og kan bruges godt som hæk eller solitærplante i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.