Lonicera klim periclymenum 'Belgica Select'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera klim periclymenum ‘Belgica Select’ is een sierlijke en geurige klimplant met opvallende bloemen. De bloemen zijn helderrood en veranderen van kleur naarmate ze ouder worden, wat zorgt voor een mooi kleurenspel. Deze plant is winterhard en kan goed groeien in zowel de zon als de schaduw. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm. De Lonicera klim periclymenum ‘Belgica Select’ is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Lonicera klim periclymenum 'Belgica Select' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de herfst zijn blad verliest. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw tuinontwerp.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. In de winter kan de plant zijn blad verliezen.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig snoeien kan de groei en bloei bevorderen.

  Deze klimplant heeft ongeveer 2 tot 2,5 meter ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en steun te vinden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten en snoeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke klimplant die goed gedijt in beschutte omgevingen met weinig zonlicht. Zorg voor voldoende vocht en voeding voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. In gematigde klimaten is het meestal voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en nectar die het produceert. Het is een goede keuze als je een vlinder- en bijenvriendelijke tuin wilt creëren.

  De Lonicera klim periclymenum 'Belgica Select' is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en bessen. Daarnaast biedt de plant schuilplek en voeding voor verschillende soorten dieren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die biodiversiteit wil stimuleren.

  De plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten of bessen te eten die niet specifiek als eetbaar bekend staan om gezondheidsrisico's te voorkomen. Het wordt aanbevolen om alleen planten te consumeren die veilig zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking doordat het bladeren en takken geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om geluiden in de omgeving te verminderen. Plaatsing van de plant in de tuin kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange takken terug om de vorm van de plant te behouden. Het is ook mogelijk om de plant lichtjes te snoeien in de zomer als dat nodig is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om optimale groei te bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zure tot neutrale grond is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voeding in de grond voor een gezonde groei.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Plaats de plant op een beschutte plek uit de harde wind.

  Het is raadzaam om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het kan ook nuttig zijn om de plant af te dekken met een vliesdoek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed gesnoeid en gezond is voordat de wintermaanden beginnen.

  Deze klimplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen en in vorm te houden. Geef de plant regelmatig mest om de bloei te stimuleren en gezonde groei te bevorderen.

  Deze tuinplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik een langzaamwerkende meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen.

  Mulchen kan nuttig zijn voor deze klimplant, aangezien het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost en breng een laag van ongeveer 5-7 cm aan rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De Lonicera klim periclymenum 'Belgica Select' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende vocht bevat. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of insecticiden gebruiken. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Lonicera klim periclymenum ‘Belgica Select’ is een sierlijke en geurige klimplant met opvallende bloemen. De bloemen zijn helderrood en veranderen van kleur naarmate ze ouder worden, wat zorgt voor een mooi kleurenspel. Deze plant is winterhard en kan goed groeien in zowel de zon als de schaduw. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm. De Lonicera klim periclymenum ‘Belgica Select’ is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.