Lonicera klim sempervirens 'Superba'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lonicera klim sempervirens 'Superba' is een klimplant met groenblijvende bladeren en bloeit rijkelijk met geurende, roze-rode bloemen in de zomer. Deze plant kan hoogtes bereiken van 3-5 meter en hecht zich gemakkelijk aan een klimrek of muur met behulp van zijn twijgen. 'Superba' is een winterharde en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Deze klimplant trekt ook bijen en vlinders aan en kan een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lonicera klim sempervirens 'Superba' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan tuinen vanwege zijn constante groene uitstraling.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om hem bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Deze klimplant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang hij voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om een gezonde groei te bevorderen.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 1.5 tot 2 meter breed en 2 tot 3 meter hoog. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de plant om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  Lonicera klim sempervirens 'Superba' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, dus kan minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar deze voldoende zonlicht krijgt. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De Lonicera klim sempervirens 'Superba' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heerlijke geur en de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bestuivers, zoals bijen en vlinders, aantrekken. Daarnaast biedt het groen en beschutting voor verschillende dieren in de tuin. Het kan helpen om een gezonde en gevarieerde tuinomgeving te creëren.

  Deze klimplant bloeit in de maanden juni en juli, en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze klimplant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes wanneer de plant veel zonlicht ontvangt. Het blad kan verbranden als de plant te lang aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt ook niet aangeraden om de plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Lonicera klim sempervirens 'Superba' heeft geluidsdempende eigenschappen. Planten kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen, waardoor ze een natuurlijke geluidsdempende barrière vormen in de tuin. Het plaatsen van deze plant kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze klimplant kan het beste na de bloei gesnoeid worden, meestal rond juni. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de plant terug tot de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te klimmen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late namiddag om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  De Lonicera klim sempervirens 'Superba' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot lichtzure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De Lonicera klim sempervirens 'Superba' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan tegen een klimrek of schutting groeien.

  Tuinplanten hebben soms bescherming nodig tegen strenge winters. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een laagje bladeren, stro of jute. Dit kan helpen om de plant te beschermen tegen vorst en kou.

  Deze klimplant vraagt weinig onderhoud en groeit goed in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en groei te behouden. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de groei en bloei van de plant te bevorderen, is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Hiervoor kan bijvoorbeeld compost of een speciale meststof voor klimplanten gebruikt worden. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en niet in direct contact komt met de stam of bladeren.

  Mulchen met organisch materiaal zoals schors, bladeren of compost helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het wordt aanbevolen om een laag mulch van ongeveer 5-7 cm aan te brengen rond de plant, maar trek het niet te dicht bij de stam om rotting te voorkomen.verluchten en beschermen op deze manier de wortels van de plant.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en problemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint en trips. Bij een lichte aantasting kan handmatig verwijderen voldoende zijn, anders kan een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie gebruikt worden. Houd de plant gezond door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Lonicera klim sempervirens 'Superba' is een klimplant met groenblijvende bladeren en bloeit rijkelijk met geurende, roze-rode bloemen in de zomer. Deze plant kan hoogtes bereiken van 3-5 meter en hecht zich gemakkelijk aan een klimrek of muur met behulp van zijn twijgen. 'Superba' is een winterharde en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Deze klimplant trekt ook bijen en vlinders aan en kan een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.