Lonicera klim x tellmanniana

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera klim x tellmanniana is een klimplant met prachtige oranje bloemen en groen blad. De bloemen hebben een opvallende vorm en geven een heerlijke geur af. De plant kan goed tegen vorst en groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is een snelle groeier die zich goed kan hechten aan klimrekken of muren. Een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere planten hun blad verliezen. Het is een winterharde tuinplant die weinig onderhoud vereist.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Overwinteren in een beschutte plek kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het is een sterke klimplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinen. Zorg voor voldoende water en geef af en toe mest voor een optimale groei.

  Deze klimplant kan tot 5 meter hoog worden en heeft minimaal 2 meter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de plant om zich uit te kunnen strekken en te groeien. Grotere ruimtes zorgen ervoor dat de plant zich optimaal kan ontwikkelen en volledig tot zijn recht komt.

  De Lonicera klim x tellmanniana groeit het beste op een plek met volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het verschillende bestuivende insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor vogels dankzij de bessen die het produceert. Het helpt dus bij het creëren van een gevarieerde en levendige tuinomgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 6 weken duren. Het is een langbloeiende tuinplant die zorgt voor kleur in de zomermaanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed tegen de zon kan.

  Nee, de bes van deze plant is niet eetbaar en kan giftig zijn bij inname. Het is daarom aan te raden om deze plant niet te consumeren. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte begroeiing en de bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluiden te dempen en de omgeving rustiger te maken.

 • De Lonicera klim x tellmanniana kan het beste na de bloei gesnoeid worden, rond augustus. Verwijder dode takken en snoei de plant terug tot gewenste vorm en grootte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant constant in een natte grond staat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond en geef water indien nodig.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het best op een zonnige of halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en te groeien. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Deze plant kan enige winterbescherming nodig hebben, vooral tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen met een mulchlaag en eventueel een beschermende doek. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn tegen kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een evenwichtige meststof. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren en zorg ervoor dat de mulchlaag niet de stam van de plant bedekt. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De voorkeur van deze plant gaat uit naar een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met bijvoorbeeld turf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je preventief te werk gaan door regelmatig te controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Indien nodig kan je natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruiken of de plant met water besproeien om het ongedierte weg te spoelen. Houd de plant gezond door voldoende water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  De Lonicera klim x tellmanniana is een klimplant met prachtige oranje bloemen en groen blad. De bloemen hebben een opvallende vorm en geven een heerlijke geur af. De plant kan goed tegen vorst en groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is een snelle groeier die zich goed kan hechten aan klimrekken of muren. Een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.